Antony: ‘Als je dat denkt, begrijp je mij niet’

Foto: Antony: ‘Als je dat denkt, begrijp je mij niet’

Antony kreeg in Nederland al vaak de kritiek – weliswaar dikwijls vanuit Rotterdam en Eindhoven – dat hij nogal eens overdrijft in het uitvoeren van technische hoogstandjes, in Engeland klinkt die kritiek nu ook.

In een groot interview met The Players Tribune verdedigt Antony zichzelf betreft het ‘showboaten’. Hij doet dat vooral als ‘signaal naar de favela in Sao Paulo’, waar hij ooit opgroeide. “Ik ben geboren in de hel. Dat is geen grap. Voor mijn Europese vrienden die het niet weten, de favela waar ik ben opgegroeid heet eigenlijk Inferninho, kleine hel.”

“Man, sommige dingen die ik heb gezien… Op een ochtend liep ik naar school, ik was 8 of 9 jaar oud, en zag een man roerloos in een steeg liggen. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat hij dood was. In de favela word je een beetje gevoelloos voor deze dingen. Ik sloot mijn ogen en sprong over het dode lichaam. Ik moest naar school.”

‘Ik deed trucs bij drugsdealers, buschauffeurs, dieven’

Dribbelen zat er altijd al in bij de oud-Ajacied. “Het was een natuurlijk instinct. Ik ging voor niemand uit de weg: ik deed trucs bij drugsdealers, buschauffeurs, dieven. Met een bal aan mijn voeten was ik nooit bang. Dus als je denkt dat ik een clown ben, dan begrijp je mijn verhaal niet. De kunsten van Ronaldinho, Cristiano Ronaldo en Neymar inspireerden mij. Ze waren goden voor mij en ik probeerde hen na te doen.”

“Als mensen vragen: ‘Wat is het nut van je stijl? Welk bericht stuur je?’ Vriend, ik stuur een bericht naar huis. In Europa, waar elke avond brood op tafel staat, vergeet men wel eens dat voetbal een spel is. Een mooi spel, maar het blijft een spel. Het leven is serieus, zeker voor degenen die uit een kleine hel komen.”

Antony moet dit lekker blijven doen

  • Eens
  • Oneens
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie