‘Alleen complotwappies geloven nog in sprookje rond Schreuder’

Foto: ‘Alleen complotwappies geloven nog in sprookje rond Schreuder’

Henk Spaan heeft in zijn nieuwe column voor Het Parool flink uitgehaald naar onder meer het transferbeleid van Ajax en naar de trainer van de Amsterdammers, Alfred Schreuder. Lijdend voorwerp in het relaas: Calvin Bassey.

“Stel je een centrale verdediging van Ajax voor die zou bestaan uit Jurriën Timber en Sven Botman”, droomt Spaan hardop. Laatstgenoemde werd echter verkocht aan OSC Lille en is inmiddels één van de beste centrumverdedigers van de Premier League, namens Newcastle United.

“Je kunt weinig inbrengen tegen de opleiding van Ajax, hoewel er eenzijdige aspecten aan kleven. Technische spelers met een rondobehendigheid trekken eerder de aandacht dan een Botman, sterk met en in zijn hoofd en in het duel. (…) Ajax verkocht Botman voor acht miljoen en kocht Bassey voor… ik durf het niet eens op te schrijven.” 23 miljoen, was het.

Het verschil tussen Schreuder en Ten Hag

Toch blijft Spaan geloven in de potentie van Bassey. Alleen zal Schreuder er niet alles bij hem uit gaan halen, vreest de columnist. “Erik ten Hag zou Bassey beter maken, zoals hij de laatste maanden vooral de onklopbare Raphaël Varane beter heeft gemaakt.” Onder Schreuder wordt Bassey echter helemaal niet beter. En dus concludeert Spaan nog: “In het sprookje dat Schreuder het brein achter Ten Hag was, geloven alleen nog complotwappies.”

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 18:00.

Bassey gaat nog wel overtuigen in Amsterdam

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie