‘Alfred Schreuder begaat Ajax-blunder’

Foto: ‘Alfred Schreuder begaat Ajax-blunder’

Alfred Schreuder heeft geblunderd in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1). Ajax-watcher Mike Verweij en Valentijn Driessen vinden dat diens basisformatie een slecht signaal was.

“Daar kun je je vraagtekens bij zetten”, stelt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Je sorteert voor op de wedstrijd tegen Napoli en zo sorteren de spelers dan ook voor op de wedstrijd. Wat ik vond ontbreken, was de honger om een doelpunt te maken. Zelfs bij Brobbey straalde het er niet vanaf dat hij alles opzij wilde zetten om te laten zien dat hij de eerste keus in de spits moet zijn.”

Verweij begrijpt dat Schreuder spelers wilde sparen, maar dit pakte slecht uit. “Ik vind dat Schreuder daar gedeeltelijk verantwoordelijk voor is. Als jij je elftal op vier plekken wijzigt, dan geef je het signaal af dat je met Napoli bezig bent. Dat slaat kennelijk toch over op de spelers, waarbij aangetekend dat er spelers in dit elftal zitten die dan moeten zeggen: wat er gebeurt, gebeurt er, maar wij stappen met drie punten van het veld. Dan mis je misschien toch een beetje grinta.”

Ocampos

Lucas Ocampos maakte een dramatische indruk tegen Go Ahead. Verweij is duidelijk: “Klaas-Jan Huntelaar, Gerry Hamstra, Edwin van der Sar en Susan Lenderink moeten hun eigen commissarissen ontzettend dankbaar zijn. Die hebben een stokje gestoken voor de definitieve komst van Lucas Ocampos. (…) Je moet oppassen dat je spelers niet te vroeg afschrijft, maar wat hij bracht tegen Go Ahead Eagles… Dat was natuurlijk echt beneden alle peil. Het was waarschijnlijk echt weggegooid geld geweest.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Win 2,30 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie