Ajax zeven keer succcesvol in laatste minuut

Soccernews

[img align=left]uploads/logo%20eredivisie.jpg[/img]Ajax was dit seizoen de productiefste ploeg in de slotfase van de wedstrijden. Veel doelpunten, vaak zelfs beslissend, vielen in de laatste minuut van de wedstrijd.

ADO Den Haag scoorde het meest uit de laatste seconden, het team dat in de slotfase van de wedstrijd het meest schade op liep was Vitesse.

Er werd in het gehele seizoen 68 keer gescoord in de negentigste minuut (inclusief blessuretijd). Ajax vond in die laatste minuut (inclusief blessuretijd) zeven keer het doel. Zo pakte de ploeg van Danny Blind in de slotfase de winst bij FC Twente en Vitesse.

ADO Den Haag daarintegen versloegen de Amsterdammers ook een keer onverwacht het in de laatste minuut nog via goals van Jan-Paul Saeijs en Eljero Elija.

Na Ajax versloeg ADO Den Haag ook nog SC Heerenveen en achterhaalden zij Willem II in de laatste minuut en zijn hiermee de meest effectieve ploeg in de Eresivisie in het jaar 2005-2006.

Vitsse Had heeft slechte herrineringen aan de ‘akelige’ laatste minuut, het verspeelde de 1-0 voorsprong tegen Ajax en FC Twente.