‘Kapitale blunder Ajax-top’

Foto: ‘Kapitale blunder Ajax-top’

Valentijn Driessen vindt dat Ajax niet goed gehandeld heeft rondom het vertrek van Marc Overmars. De voetbaljournalist stelt dat de Amsterdammers een ‘kapitale blunder’ hebben gemaakt en hadden moeten kiezen voor een ander traject met de voormalig technisch directeur. De Ajax-watcher vindt ook dat Overmars géén slachtoffer is ‘van alles wat bij zijn vertrek is gebeurd’.

Ajax in de fout met Overmars

“Al met al is er sprake van een ongekende implosie”, trekt Driessen als conclusie in zijn column in De Telegraaf over de gevolgen van het vertrek van Overmars bij Ajax. Eentje die publicist Menno de Galan in zijn boekje ‘Ajax in crisis’ onder woorden trachtte te brengen. Het meest opvallende was dat Ajax Overmars bij het uitlekken van de dickpic-affaire zo snel loosde, dat beide partijen bij voorbaat een terugkeer op termijn afsneden.”

Volgens Driessen heeft Ajax de zaken totaal verkeerd aangepakt rondom het lozen van Overmars. “In plaats van leiding geven, strategie bepalen en uitvoeren om de kip met de gouden eieren niet te slachten maar te heropvoeden, liet de Ajax-top zich leiden door een op hol geslagen publieke opinie na The Voice.” De Ajax-watcher noemt het ‘in retroperspectief een kapitale blunder’ van de club hoe het met Overmars is omgegaan. “Helemaal omdat na uitgebreid, voor alle betrokken onverantwoordelijk lang onderzoek van negentien maanden naar seksueel intimiderend en grensoverschrijdend gedrag, slechts de dickpic Overmars is aangerekend door de tuchtcommissie van het Instituut voor de Sportrechtspraak. Allerlei anonieme beschuldigingen zijn als niet aannemelijk weggezet. Een geweldige veeg uit de pan voor de aanklaagster, van wier strafeis om Overmars vijf jaar (drie jaar onvoorwaardelijk) uit de sport te verbannen, gehakt is gemaakt.”

Overmars geen slachtoffer

Driessen vindt het terecht dat de tuchtcommissie er niet in is meegegaan om het leven van dader Overmars verder te ruïneren. De voetbaljournalist noemt de huidig technisch directer van Royal Antwerp echter geen slachtoffer. “Ondanks zijn fabelachtige cv bij Ajax is Overmars geen slachtoffer van alles wat bij zijn vertrek in februari 2022 is gebeurd. Hoe anders velen er bij Ajax en rond de Amsterdamse club er ook over denken; Overmars blijft dader en hij heeft niet alleen de ontvanger van de dickpic slachtoffer gemaakt, maar vooral voetbalclub Ajax en alles wat ermee samenhangt. Tussen zijn gedwongen vertrek en in de ineenstorting van het hoofdstedelijke voetbalbolwerk ligt een direct verband. Omdat zijn kwaliteiten als directeur voetbalzaken worden gemist. Dat deze buiten kijf staan, bewijst hij het laatste anderhalf jaar opnieuw bij Royal Antwerp FC.”

Had Ajax Overmars moeten houden?

  • Ja, hadden ze nooit moeten laten gaan
  • Nee, goed dat hij weg is bij Ajax
767+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie