Ajax-talent niet bang: “Ik zeg Tadic dat gewoon”

Foto: Ajax-talent niet bang: “Ik zeg Tadic dat gewoon”

Mika Godts maakte in januari van dit kalenderjaar de overstap naar Ajax. Binnen een mum van tijd bewees de aanvaller zich in Amsterdam. Inmiddels krijgt hij van hoofdtrainer John Heitinga speelminuten in het eerste team en was hij zelfs belangrijk in de bekerfinale.

Ontwikkeling van Godts

De Belg doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en KRC Genk. Bij de laatste club maakte hij dermate veel indruk dat hij de interesse wekte van Ajax. Tegen Fortuna Sittard maakte hij zijn debuut in de Johan Cruijff Arena en stelde hij Heitinga niet teleur, waardoor hij in het bekerduel met PSV eveneens binnen de lijnen kwam.

Dat Godts uiteindelijk ook een strafschop nam en deze raakschoot, is voor hem een logisch vervolg van zijn seizoen. “Ik heb vooral veel vertrouwen in mijn traptechniek. Toen ik op de middellijn stond, had ik wel zenuwen, maar ik vind: als je alles goed doet, kun je niet missen”, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad.

Enthousiasme over Ajax

Godts is zeer tevreden over het aantal speelminuten dat hij dit seizoen bij Ajax krijgt. De voetballer merkt dat hij de mogelijkheid krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. “Dit is waar Ajax voor staat. Nog meer dan Genk zet het in op doorstroming van de eigen jeugd”, stelt Godts, die niet bang is om zijn mening te verkondigen.

“Het gaat er hier een stuk harder en directer aan toe dan in Genk, maar dat ligt me. In mijn spel leg ik sowieso lef, want ik ben iemand die de bal vraagt en dan de tegenstander opzoekt, een beetje uitdaagt. En naast het veld spreek ik ook mijn gedachten uit. Ik ga hier niet tegen Tadic roepen, maar als ik iets zie dat beter kan, zeg ik hem dat gewoon.”

Gaat Godts bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie