‘Ajax-spelers profiteren van Ten Hag-exit’

Foto: ‘Ajax-spelers profiteren van Ten Hag-exit’

Critici vrezen de impact van het vertrek van Ajax-trainer Erik ten Hag naar Manchester United, maar niet iedereen in Amsterdam denkt daar zo over. Kenneth Taylor als Naci Ünüvar zouden zelfs kunnen profiteren.

Mike Verweij stelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf: “Kenneth Taylor vond ik op bezoek bij NEC erg goed spelen. Maar bij Ten Hag heeft hij heel weinig kansen gehad, terwijl hij al naar Juventus en naar andere grote clubs kon toen hij zijn eerste profcontract bij Ajax tekende. Voor die jongen is het natuurlijk wel essentieel om te weten wie de trainer wordt, mocht hij willen verlengen.”

Daar voegt de Ajax-watcher aan toe: “Kijk, als er weer een trainer komt die zijn ontwikkeling stagneert… In principe moet je wel uitgaan van je eigen krachten als speler. Maar als je vindt dat je ontwikkeling is geremd door de vorige trainer en er komt wéér een trainer die het niet in je ziet zitten, dan moet je misschien toch ook een keer voor jezelf gaan kiezen.”

Ünüvar

Ook Ünüvar komt onder Ten Hag weinig aan spelen toe. Verweij noemt dat ‘heel gek’. “Want hij heeft bij Jong Ajax de beste statistieken ooit afgelegd. Maar hij komt gewoon totaal niet in de plannen van Ten Hag voor. Hij mag zelfs niet eens meetrainen, in ieder geval niet structureel. Dat vind ik heel gek, maar dat is misschien een blind vlekje van Ten Hag. Maar Ajax ziet het wél in hem zitten.”

“Vanaf het moment dat bekend werd dat Ten Hag zou vertrekken, zijn de gesprekken in een stroomversnelling geraakt. Er zijn meerdere gesprekken geweest in de intentie van beide partijen is dat Ünüvar verlengt. Hij heeft een aanbieding voor een meerjarig contract en de verwachting is dat club en speler daar wel uit gaan komen”, weet Verweij.

TIP: Scoort Taylor tegen PEC? Win 4.30 keer je inleg!

Hadden zij meer speeltijd verdiend?

  • Ja
  • Nee
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie