‘Ajax-perspectief ver te zoeken’

Foto: ‘Ajax-perspectief ver te zoeken’

Valentijn Driessen mocht in Qatar niet met Louis van Gaal praten. De chef sport van De Telegraaf lag niet op quotes verlegen, want er moest natuurlijk wat gezegd worden over de 5-4 winst van Ajax tegen Volendam.

De overwinning van de Amsterdammers had nogal wat voeten in de aarde. Het team van Alfred Schreuder, dat eerder al met 2-0 onderuit ging tegen Blackburn Rovers, keek tegen FC Volendam al snel tegen een 3-0 (!) achterstand aan.

Driessen vindt daar natuurlijk wat van. Vooral de defensie laat veel te wensen over. “Als je de verdediging van Ajax ziet… Daar zitten allemaal eerste elftal spelers bij, waarvan je ook denkt dat die gaan spelen na de winter”, stelde de journalist.

Ajax

Driessen gaat verder: “We hebben die Mexicaan (Jorge Sánchez, red.) hier in Qatar gezien, die kan er geen hout van. Dan staat Bassey achterin, dan staat Kaplan achterin. Dan mag je inderdaad de ogen uit je kop schamen als je met 3-0 achter komt tegen FC Volendam.”

Net als na de teleurstellende competitiewedstrijden aan het einde van de eerste seizoenshelft én na de wedstrijd tegen Blackburn, werd ook nu #SchreuderOut flink gedeeld op de sociale media.

Mike Verweij, die weet dat Ajax nog de nodige internationals mist, ziet het ook somber in voor de Amsterdammers: “Maar het biedt weinig perspectief. Als je in dit soort wedstrijden, met zo’n verdediging, binnen no time drie goals om je oren krijgt…”

Heeft De Telegraaf een punt?

  • Ja
  • Nee
528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie