Ajax ontsnapt aan nederlaag bij debuut Steijn, Feyenoord wint wel

Foto: Ajax ontsnapt aan nederlaag bij debuut Steijn, Feyenoord wint wel

Ajax heeft zaterdagmiddag nog niet bepaald een frisse indruk gemaakt, bij de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aartsrivaal Feyenoord won daarentegen wél.

Ajax speelt gelijk tegen FC Den Bosch

Het debuut van trainer Maurice Steijn kende een dramatische start. Al heel snel stonden de Amsterdammers op achterstand tegen Keuken Kampioen Divisionist FC Den Bosch, door een gigantische flater van doelman Remko Pasveer. Hij speelde de bal recht in de voeten van een opponent. In de rust wisselde Steijn zijn complete ploeg, waarmee bijvoorbeeld ook het debuut van Branco van den Boomen tot een einde kwam.

Maar ook in de tweede helft incasseerde Ajax een tegendoelpunt: twintig minuten voor tijd verdubbelde Den Bosch de marge, uit een corner. In de slotfase wisten de hoofdstedelingen de schade nog wel te beperken dankzij goals van jongelingen Gabriel Misehouy en David Kalokoh: 2-2.

Feyenoord wint van promovendus PEC Zwolle

Een stuk beter verliep het eerste oefenduel van regerend landskampioen Feyenoord, dat met 3-1 won van promovendus PEC Zwolle. Thomas van den Belt debuteerde voor de Rotterdammers als basisspeler tegen zijn oude liefde. Danilo Pereira opende de score, de marge werd verdubbeld door Exequiel Bullaude na een gigantische blunder van PEC-goalie Kenneth Vermeer. Na rust deed Apostolos Vellios wat terug namens de Zwollenaren, maar door een benutte penalty van debutant Yankuba Minteh (gehuurd van Newcastle United) werd het uiteindelijk een prima zege voor de gastheren.

Feyenoord wordt komend seizoen opnieuw kampioen

  • Eens
  • Oneens
718+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie