Ajax nestelt zich ook in Zuid-Amerika: samenwerking met Braziliaanse club

Foto: Ajax nestelt zich ook in Zuid-Amerika: samenwerking met Braziliaanse club

Ajax gaat de krachten bundelen met Athlético Paranaense. De Amsterdammers laten in het jaarverslag op de clubsite weten te gaan samenwerking met de Braziliaanse club uit Curitiba.

Ajax bundelt krachten met Athlético Paranaense

Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/2023 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba”, laat Ajax weten. Paranaense heeft een rijke historie opgebouwd sinds de oprichting in 1924. In 2001 vierden de Zuid-Amerikanen het enige landskampioenschap in de clubgeschiedenis. Momenteel staat het 8ste in de Braziliaanse Série A.

Ajax meldt verder dat Paranaense bekend staat om de eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis. In 2022 bereikte Athletico Paranaense nog de finale van de Copa Libertadores, ook wel de Zuid-Amerikaanse Champions League genoemd. Paradepaardje van de huidige selectie is de 18-jarige Vitor Roque (foto boven). Aan het eind van dit seizoen verhuist hij voor 40 miljoen naar FC Barcelona.

Derde samenwerking

Het is de derde samenwerking die Ajax aangaat. In 2020 kwam er een akkoord met Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten, sinds een jaar werken de Amsterdammers ook samen met het Mexicaanse CF Pachuca. Vanuit Noord-Amerika kwamen tot dusver twee spelers over om stage te lopen bij Jong Ajax. Ook is het tevreden over het partnership met Sharjah. In de nationale selectie van O16 van de VAE bevinden zich zes spelers van Sharjah FC. Dit jaar werd de samenwerking tussen de twee clubs met drie seizoenen verlengd.

Gaat Ajax dit veel opleveren?

  • Ja, geloof ik wel
  • Nee hoor
449+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie