“Ajax moet een team om Álvarez heen bouwen”

Foto: “Ajax moet een team om Álvarez heen bouwen”

Wesley Sneijder kan niet op bijval rekenen met zijn uitspraken over Ajax-middenvelder Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje uitte harde kritiek op de Mexicaan, die vanuit Engeland steun krijgt.

“Álvarez speelt elke bal alleen maar op zij of terug, het is nutteloos”, zo liet Sneijder begin deze week weten in Veronica Offside. “Ajax had hem naar Londen moeten brengen. Je had voor dat bedrag (Chelsea wilde vijftig miljoen euro betalen, red.) twee goede spelers kunnen aantrekken.”

Lof voor Álvarez

Rio Ferdinand is het oneens met Sneijder. Bij BT Sport stelt de oud-verdediger van Manchester United: “Hij doet bepaalde dingen die niet zo enorm opvallen. Dat zijn geen dingen die je op Instagram plaatst, zeg maar. Hij is een breker op het middenveld en dankzij zijn werk kunnen de creatieve spelers hun gang gaan. Deze spelers zijn van onschatbare waarde en je waardeert ze zo, omdat zij de spelers zijn die Ajax het voetbal laten spelen dat ze zo graag willen spelen.”

Peter Crouch deelt de mening van Ferdinand. “Hij is een enorm belangrijke speler voor Ajax. Ze hebben veel spelers die vooruit denken bij Ajax en hij is degene die de balans bewaakt op het middenveld.” Volgens de oud-spits is de Mexicaan van grote waarde. “De vraag is dan of ze het geld nu nog nodig hebben. Ik denk van niet. Ze zouden Álvarez moeten behouden en een team om heen moeten bouwen.”

Eens met de Engelse analisten?

  • Ja
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie