‘Ajax-leiding checkte op afluisterapparatuur’

Foto: ‘Ajax-leiding checkte op afluisterapparatuur’

Ajax ging afgelopen zomer grondig te werk om erachter te komen wie het lek binnen de club was. Zo kwam geheime informatie razendsnel op straat te liggen. NRC onthult dat de clubleiding onder meer checkte op afluisterapparatuur.

Lek binnen Ajax

Onder meer via Twitter-account Gerjan Hamstelaar (een samenvoeging van het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) lekte transfernieuwtjes, die slechts in kleine kringen bekend waren, snel uit. Inmiddels is deze uit de lucht. “Het komt voor dat de commissarissen van Ajax in een call met de directie, de trainer en het technisch management akkoord geven voor een transfer, om dat besluit minuten later op internet te lezen”, schrijft NRC.

Het bestuur van Ajax reageerde woedend en nam vervolgens maatregelen. Het huurde het bedrijf Hoffmann Bedrijfsrecherche in om op zoek te gaan naar het lek binnen de club. “Iedereen levert zijn telefoon in, vergaderruimtes worden gecheckt op afluisterapparatuur – het levert niets op”, aldus het dagblad.

Afscheid van Hamstelaar

Het mysterieuze Twitter-account kondigde net na de zomerse transferperiode aan te stoppen.  “Als supporter en mens met moreel kompas voelde het erg dubbel”, aldus de beheerder in een afscheidsbericht. De maanden erna lekten er weinig nieuwtjes meer door.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie