Ajax-huurling toont begrip: “Gerekend op meer kansen, maar…”

Foto: Ajax-huurling toont begrip: “Gerekend op meer kansen, maar…”

Christian Rasmussen had op meer kansen gehoopt in het eerste elftal van Ajax. De aanvaller denkt dat hij een goede keuze heeft gemaakt met zijn terugkeer naar FC Nordsjaelland, waar hij door de Amsterdammers tot aan het einde van het seizoen is verhuurd met een optie tot koop.

Rasmussen in vergelijkbare situatie als bij Ajax

Bij de Deense club kan de aanvaller echter ook nog niet rekenen op een basisplaats. “Natuurlijk verwacht je veel als je hoge eisen aan jezelf stelt, maar je moet ook gewoon realistisch zijn”, vertelt de aanvaller in gesprek met Tipsbladet. “Als het niet bepaald soepel verloopt, en als het team niet precies drie doelpunten per wedstrijd scoort, zoals vorig seizoen, is het gewoon anders. En het is duidelijk dat de concurrentie bij Nordsjaelland gewoon heel groot is. Er zijn echt goede spelers. Speeltijd moet je dus verdienen.”

Speeltijd was juist een reden voor Rasmussen om Ajax in te ruilen voor Nordsjaelland. De spits had gehoopt dat hij meer kansen zou krijgen in Amsterdam. “Ja, dat denk ik wel. Zo voel ik het. Maar de situatie daar is een beetje hetzelfde als hier. Het afgelopen jaar – toen ik bij het eerste elftal zat – had de club het moeilijk en dat is nu nog steeds het geval. Het was rommelig en dan denkt de coach waarschijnlijk niet: oké, laten we jonge spelers een kans geven. Als het nog het goede, oude Ajax was geweest, dan is het makkelijker om in te vallen dan wanneer het 0-0 staat.” Toch heeft de aanvaller de hoop op een doorbraak bij Ajax nog niet helemaal opgegeven. “Als ik terugkeer, dan is het plan honderd procent om door te breken in het eerste elftal”, besluit Rasmussen.

Moet Ajax Rasmussen nog een kans geven?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, niet goed genoeg
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie