‘Ajax heeft probleem een beetje verschoven’

Foto: ‘Ajax heeft probleem een beetje verschoven’

Achterin is het de laatste weken niet best bij Ajax, waar Jorge Sánchez op rechtsback staat, Jurriën Timber en Devyne Rensch in het midden en ‘centrumverdediger’ Calvin Bassey op linksback. Volgens Marciano Vink is de opbouw van de Amsterdammers met deze variant wel íéts beter.

“Ajax heeft gewoon heel veel moeite met de opbouw”, zegt de analyticus bij ESPN. “En dat is de afgelopen weken wel gebleken. Tegen NEC was het natuurlijk wel iets beter. Vooral in de eerste helft speelden ze goed. Maar dat heeft mede ook te maken met dat Bassey naar links verplaatst is. Waardoor je Rensch en Timber in het centrum hebt staan en die hebben iets meer dat balgevoel en de feeling van waar de juiste ruimte is om in te dribbelen. En dat had Bassey totaal niet. Eigenlijk heeft Ajax een probleem een beetje naar de linkerkant verschoven.”

Bij Veronica Offside was Wesley Sneijder niet te spreken over de stopper: “Het maakt op dit moment niet uit waar je hem neerzet, want het is overal niks. Hier hebben ze 22 miljoen euro voor betaald, in deze tijd. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax gerust is met hem. Daar kun je niet blij mee zijn, met zo’n speler. Maar hij moet wel spelen, want er is vrij weinig.”

Pluspunten

Oefenmeester Alfred Schreuder zei voor aanvang van Twente-thuis: “We moeten kijken naar wat we de laatste weken hebben gedaan en dat zag er bij vlagen gewoon prima uit. Daar moeten we ons aan vasthouden en we hebben nog gewoon prima spelers op het veld staan.” De coach wilde de pluspunten nog wel eventjes noemen: “De energie die op het veld uitstralen. De eerste helft tegen NEC, hoeveel kansen we creëren. Hoeveel we eigenlijk weggeven. En dat is eigenlijk de basis en dat is ook een les van de afgelopen weken en het afgelopen jaar, dat we in de counter beter moeten staan. Tegen NEC en Den Bosch hebben we dat goed gedaan, maar Twente is van een ander kaliber.”

Wint Ajax van Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bassey hét probleem?

  • Ja
  • Nee
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie