‘Ajax-crisis voorbij na transferkaap Feyenoord’

Foto: ‘Ajax-crisis voorbij na transferkaap Feyenoord’

Feyenoord is druk bezig om zich te versterken met Ramiz Zerrouki. De verdedigende middenvelder van FC Twente staat al ruim een half jaar in de belangstelling van de Rotterdammers. Volgens Hugo Borst kan Zerrouki ook elders gaan voetballen. Bij Ajax, bijvoorbeeld.

De journalist vertelde bij De Eretribune van ESPN over de situatie waarin de Amsterdammers verkeren op dit moment. Rustig is het zeker niet, erkende Borst. “Ajax heeft denk ik keuze gemaakt om Schreuder te laten zitten. Er komen een aantal interessante weken voor ze aan met wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord. Ze hebben Daley Blind met geld mee laten vertrekken, omdat Schreuder dit wilde. Als Ajax er nu vervolgens voor kiest om de trainer na drie weken te ontslaan, dan kan iedereen weg.”

Niet alleen op het veld vallen de prestaties tegen. Op elk belangrijk niveau van de club rommelt het volgens Borst. “‘Ajax is op dit moment een ontzettend slecht geleide club. Er is overal crisis. De cultuurbewaker Danny Blind is weg, er is geen technisch directeur en de trainer staat flink ter discussie. Het elftal moet opnieuw worden uitgevonden en de laatste week voor het WK was rampzalig.”

Ajax en de transferambities

Borst stelde dat er twee vliegen met één klap geslagen kunnen worden door Ajax. Daarvoor zal het wel de concurrentie aan moeten gaan met Feyenoord inzake Zerrouki.

Borst: “Als Ajax de concurrentie bovenin wil verzwakken, kunnen ze ook Zerrouki voor het middenveld halen. Ze kennen hem goed, want hij komt daarvandaan. Wellicht dat Álvarez in de winterstop weggaat. Als je voor hem gaat cashen, die vast aardig in de markt ligt, dan verdien je geld en kun je tegelijkertijd een goede vervanger terughalen.”

Moet Ajax voor Zerrouki gaan?

  • Ja
  • Nee
2998+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie