‘Ajax-crisis krijgt nieuw hoofdstuk’

Foto: ‘Ajax-crisis krijgt nieuw hoofdstuk’

Valentijn Driessen voorziet een bestuurlijke crisis bij Ajax. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het zeer de vraag of de interne onrust afneemt nu de beloningen voor de commissarissen naar beneden zijn bijgesteld.

Bestuurlijke onrust duurt voort

“Ik denk dat de angel er voor de ledenvergadering niet uit is gehaald”, concludeert Driessen in de podcast Kick-Off. “Ik denk niet dat het genoeg is, alleen al omdat het een heel klein gebaar is. Het gaat om bedragen van niets die ze minder krijgen. Ten tweede omdat de beloning een katalysator was van alle onvrede die er al leefde binnen de vereniging.”

Driessen vervolgt: “Ik denk niet dat de bestuursraad hier zo makkelijk mee wegkomt en er misschien toch nog een motie van wantrouwen komt.” Dat zou zomaar een sneeuwbaleffect kunnen opleveren. “Dat zou de eerste dominosteen kunnen zijn. Als de dominostenen eenmaal gaan vallen, dan kan er het komende halfjaar weleens heel veel gaan veranderen bij Ajax.”

Ajax-watcher Mike Verweij haakt in: “Het wordt weleens onderschat bij Ajax, maar het machtigste orgaan is de bestuursraad. Zij kunnen de commissarissen wegsturen. Er zit nu een aantal bestuursraadleden bij de commissarissen op schoot, maar als die worden weggestemd en er komt een nieuwe bestuursraad, dan is het niet gezegd dat zij ook alles doen wat de commissarissen willen.”

Van Halst stelt teleur

Verweij deelt tot slot nog een sneer uit aan de meest bekende commissaris van Ajax. “Ik vind het heel erg sneu worden dat Jan van Halst dat geld zo erg nodig blijkt te hebben. Iedereen doet behoorlijk water bij de wijn, maar het bedrag van Jan van Halst blijft bijna hetzelfde. 25.000 vast en 20.000 variabel. Hij had 35.000 vast en 15.000 variabel, dus hij gaat van 50.000 naar 45.000.”

Wint Ajax met 3-1 van FC Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit veel impact krijgen?

  • Ja
  • Nee
1861+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie