Ajax choqueert: “Na al die jaren…”

Foto: Ajax choqueert: “Na al die jaren…”

De legendes van Ajax en Liverpool namen het afgelopen weekend op tegen elkaar op Anfield. Onder meer Jari Litmanen en Edgar Davids waren de partij, die Liverpool uiteindelijk met 4-2 zagen winnen. Beide oud-topspelers van Ajax kijken met pijn in hun hart naar de huidige situatie bij de Amsterdamse topclub.

Litmanen en Davids geschokt door onthutsende prestaties Ajax

Litmanen speelde tijdens zijn actieve voetbalcarrière voor beide clubs en heeft nog altijd goede herinneringen aan die periodes. “Ajax en Liverpool zijn de belangrijkste clubs in mijn leven geweest”, vertelt Litmanen, geciteerd door De Telegraaf. Bij Ajax heb ik het langst gespeeld en de meeste successen behaald, maar van jongs af aan ben ik fan van Liverpool. Gelukkig heb ik hier ook prijzen gewonnen.”

De Fin is onthutst door de bizarre situatie waarin zijn voormalige club Ajax nu zit. “Het niveau en resultaten zijn duidelijk niet goed. Het moet na al die jaren een shock zijn voor alle Ajacieden om dit te moeten ondergaan. Ze moeten de juiste dingen gaan doen om er weer bovenop te komen. Welke? Ja, waar moet je beginnen.”

De 51-jarige Davids hoopt dat de huidige situatie niet al te lang aanhoudt bij Ajax. “We hopen dat deze fase niet al te lang aanblijft en dat Ajax volgend seizoen op een aanvaardbaar niveau komt.” Volgens Davids is het niet al te ingewikkeld hoe Ajax er weer bovenop moet zien te komen. “Dat kan iedereen wel invullen. Goeie spelers aantrekken, een consistent beleid voeren en vervolgens een goede lange termijnstrategie implementeren.” Daar moet de huidige Ajax-leiding met Michael van Praag, Louis van Gaal en Alex Kroes voor gaan zorgen, maar Davids kan nog niet zeggen of dat ook met dat drietal gaat gebeuren. “Ik heb nog niets gezien. Maar je hebt zeker goede beleidsbepalers nodig.”

Zie jij Ajax komend seizoen weer om de titel strijden?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie