Advocaat klopt Hyballa, zesklapper in Almelo

Foto: Advocaat klopt Hyballa, zesklapper in Almelo

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Dick Advocaat vrijdagavond een welkome overwinning geboekt. ADO Den Haag bleek in eigen stadion met 2-1 te sterk voor het NAC Breda van Peter Hyballa.

ADO won dit seizoen slechts zes van de 22 competitiewedstrijden, maar schoot tegen NAC goed uit de startblokken. Een keurige aanval van de Haagse ploeg werd in de 23ste minuut afgerond door Jordy Wehrmann. Nog voor de theepauze werd de marge verdubbeld door een eigen doelpunt van Tijs Veldhuis.

Een kwartier voor tijd bracht NAC de spanning nog wel terug. Odysseus Velanas zorgde voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de Bredase formatie niet. ADO, dat Thomas Verheydt nog wel kwijtraakte met een rode kaart, komt daardoor op twee punten van Hyballa en consorten.

Zesklapper Heracles

Heracles Almelo heeft de nare smaak van de laatste weken weggepoetst in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De talenten uit de Domstad werden met een pijnlijke uitslag van het veld geveegd: 6-1. Nikolai Laursen, Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson zorgden voor een 4-0 ruststand.

In de tweede helft maakte Mees Rijks de eretreffer voor Jong FC Utrecht. Veel plezier beleefde de bezoekende club echter niet aan deze helft, want een dubbelslag van Lasse Wehmeyer tilde de marge uiteindelijk naar 6-1.

PSV-talenten verrassen in Almere

Almere City FC is er niet in geslaagd om het gat met Heracles te beperken tot vijf punten. De manschappen van Alex Pastoor werden in eigen huis verrast door Jong PSV: 1-2. PSV-spits Jason van Duiven nam beide treffers voor zijn rekening. Lance Duivesteijn scoorde vanaf elf meter nog wel tegen.

Pak slaag voor FC Eindhoven

Ook FC Eindhoven ziet een directe promotieplaats verder uit het vizier verdwijnen. De Eindhovenaren begonnen de avond eveneens op vijf punten achterstand, maar verloren kansloos bij FC Dordrecht: 4-0. Tidjany Touré (tweemaal), Pim Doesburg en Mauro Savastano maakten het verschil op De Krommedijk.

Overige uitslagen:
De Graafschap – Telstar 0-1
Jong AZ – VVV-Venlo 4-3
TOP Oss – FC Den Bosch 3-0
Willem II – Helmond Sport 5-1

Gaan PEC en Heracles rechtstreeks promoveren?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie