‘Aankoopbeleid Ajax gefileerd’

Foto: ‘Aankoopbeleid Ajax gefileerd’

Sjaak Swart is niet te spreken over de transfers van Ajax. De iconische Ajacied maakt in het Algemeen Dagblad gehakt van verschillende zomeraanwinsten van de Amsterdammers. Ook de uitgaande transfers worden besproken.

Ajax verkocht een handvol basisspelers aan het begin van het seizoen. De Amsterdammers kwamen die klap onder Alfred Schreuder niet te boven. Dit (natuurlijk) tot grote onvrede van Swart, die één speler in het speciaal blijft missen.

Swart: “Lisandro Martínez mis ik het meest. Hij was zo snel en zo sterk. Zijn landgenoot naast hem ook, hoor. Tagliafico? Ja, ook zo eentje die je drie keer voorbij moest.”

Mister Ajax mist niet alleen dat soort types in de kleedkamers bij Ajax. “Leiders mis ik in dit team. Vroeger hadden we er wel vijf. En als je er even niks van bakte of te weinig aan deed, kreeg je meteen op je sodemieter.”

Dat de aankopen die gedaan werden deze zomer niet goed uit de verf komen in de eerste helft van dit seizoen, werkt ook niet mee. Aankopen als Jorge Sánchez en Florian Grillitsch al helemaal niet. “Dan kun je beter in je eigen vijver vissen”, vindt Swart.

Daar zitten volgens Swart spelers die weten wat er gevraagd wordt als Ajacied. “ls je minimaal 25 van de 34 wedstrijden goed speelt. Niet minder. Zo moet het zijn bij Ajax. En 80 procent geven is niet genoeg als je weet dat onze tegenstanders meer dan 100 procent geven. Dat doen ze allemaal.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 maart 2023 12:25.

Heeft Swart gelijk?

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie