‘Ajax-bankzitters krijgen goed nieuws’

Foto: ‘Ajax-bankzitters krijgen goed nieuws’

Ajax krijgt het de komende weken erg druk. De Amsterdammers hebben met de Eredivisie en de Champions League een overvol programma in aanloop naar het WK. Volgens Johan Inan kan Alfred Schreuder niet anders dan rouleren de komende weken. 

Met het WK op het programma kunnen internationals eigenlijk niet geblesseerd raken. Ook voor Ajax is dat een zeer ongelukkige zaak, want het kan in deze fase van de competitie alle spelers gebruiken. Steven Berghuis moest al afhaken tijdens de interlandperiode. Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad moet Schreuder oppassen. 

Ajax

“Bij Ajax lopen er veel spelers rond die straks op het WK in de basis kunnen staan. Neem bijvoorbeeld Jurriën Timber. Als hij nu bij Ajax alles nog moet gaan spelen voor het WK, en hij daarna ook nog in de basis komt te staan bij Oranje, dan blaas je zo’n jongen helemaal op. Dat is iets waar Schreuder rekening mee zou moeten houden. Het zal wel verstandig zijn, dat rouleren.”

Volgens Inan heeft Schreuder keuzes genoeg. “Als je ook kijkt naar de gehele selectie, dan kan je spelers zoals Davy Klaassen en Brian Brobbey zeker laten spelen zonder dat het niveau omlaag gaat. Dat is wel eens anders geweest. Zo vond Erik ten Hag een paar seizoenen geleden het niveauverschil van de basiself en de reservebank te groot.”

Alfred Schreuder

Het programma van Ajax is op papier perfect om de bankzitters een kans in de basis te gunnen. “Het programma geeft hier ook wel aanleiding toe. Je speelt, met alle respect, tegen FC Volendam, RKC en Go Ahead Eagles. Dan zou je wel verwachten dat Ajax deze ploegen met een paar wisselspelers kan verslaan.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
605+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie