TRANSFERUURTJE: Ajax pijnigt Feyenoord, PSV-ramp

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax pijnigt Feyenoord, PSV-ramp

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De transfermarkt is deze zomer in Engeland één dag langer open dan in Nederland. En dat zou voor PSV zomaar eens rampzalig uit kunnen gaan pakken, weet trainer Ruud van Nistelrooy. Hij erkent vandaag namelijk dat er niet uitgesloten kan worden dat Cody Gakpo nog op 1 september naar de Premier League vertrekt, en dat PSV dan dus géén vervanger meer kan halen – omdat de markt hier dan al dicht is. Met name Southampton is geïnteresseerd.

Feyenoord is nu al een tijdje bezig met het binnenhalen van de ervaren centrale middenvelder Florian Grillitsch, die clubloos is na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim. In Rotterdam hoopt men vurig op diens komst. Echter kwam er gisteravond een flinke kink in de kabel toen bekend werd dat ook aartsrivaal Ajax op Grillitsch aast. Het feit dat Feyenoord reeds een nieuw lijntje heeft uitgegooid naar Sivert Mannsverk (Molde FK) lijkt veel te zeggen; Ajax ligt op pole-position voor Grillitsch.

Ajax hoopt bovendien nog vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een nieuwe doelman te kunnen presenteren. Ook al liggen er met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter al drie voor de hoofdselectie vast. De Amsterdammers cashten deze zomer zóveel geld dat een luxeactie als een nieuwe sluitpost halen nu mogelijk is. Volgens het doorgaans uiterst betrouwbare Twitteraccount Hamstelaar zijn er drie kandidaten over: Odysseas Vlachodimos (SL Benfica), Ersin Destanoglu (Besiktas) en Mark Flekken (SC Freiburg).

PSV gaat zich in de komende uren nog versterken met Anwar El Ghazi, bevestigt coach Ruud van Nistelrooy. “Het ziet er heel goed uit. Hij is nog niet hier, maar het ziet er goed uit. El Ghazi kan voorin op drie posities uit de voeten. Dat is een groot voordeel. Na de komende twee dagen maken we de balans op.” Hij komt voor 2.5 miljoen euro over van Aston Villa.

Buitenland:

Ajax hoeft in de groepsfase van de Champions League geen rekening te houden met Fabían Ruiz. De middenvelder van tegenstander Napoli vertrekt waarschijnlijk naar Paris Saint-Germain, dat 23 miljoen euro zou neertellen voor diens komst. Sky Italia meldt maandag dat Ruiz, die een aflopend contract heeft, voor vijf seizoenen gaat tekenen bij PSG. Al weken werd de middenvelder gelinkt aan de Parijzenaars. Ook clubs als Arsenal en Manchester United werden genoemd, maar inmiddels is hij dus op weg naar de bespeler van het Parc des Princes.

Frenkie de Jong blijft deze zomer ‘gewoon’ bij FC Barcelona. De Oranje-international is niet voornemens om daar een salarisoffer tegenover te zetten. Maandag verscheen er beeldmateriaal in de Spaanse pers. De Jong arriveerde op de luchthaven voor een trip naar Londen. De timing is natuurlijk pikant: zijn naam is in verband gebracht met verschillende Premier League-clubs en de transferdeadline nadert met rasse schreden. Fabrizio Romano benadrukt dat er géén sprake is van concrete transferperikelen. De middenvelder is inderdaad in het vliegtuig naar Londen gestapt, maar het gaat ‘slechts’ om een aantal vrije dagen. Er zijn op dit moment geen ontwikkelingen met betrekking tot diens toekomst.

TIP: Wint Napoli deze CL-groep? Win acht keer je inleg via Unibet!

Denk jij dat Ajax nog een nieuwe keeper haalt deze maand?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie