TRANSFERUURTJE: Ajax zegt nee, PSV-transferrecord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax zegt nee, PSV-transferrecord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft een megabod van tachtig miljoen euro geweigerd op Antony. Waar Britse media eerder al melding maakten van de bieding van Manchester United op de vleugelspeler, daar maakt vrijdag ook Voetbal International melding van het bod van de Engelse grootmacht. De Braziliaan staat al een lange tijd op het verlanglijstje van manager Erik ten Hag, maar tot een akkoord is het vooralsnog niet gekomen. Volgens Voetbal International nam United de afgelopen dagen opnieuw contact op om een verhoogd bod neer te leggen voor Antony. Ajax lijkt echter niet van plan om mee te werken aan een vertrek van de smaakmaker, die nog een contract heeft tot medio 2025.

Manchester United zag een bod van tachtig miljoen euro worden afgewezen op Ajax-smaakmaker Antony. De Amsterdammers lijken de buitenspeler niet te willen laten gaan, waardoor de Engelse grootmacht zijn aandacht mogelijk gaat verleggen naar PSV-buitenspeler Cody Gakpo. De aanvaller van de Eindhovenaren is naar verluidt voor een lager bedrag op te halen. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Manchester United interesse in Gakpo, maar heeft het nog geen officieel bod neergelegd in Eindhoven. Het Brabants medium schrijft dat PSV in ieder geval niet van plan is om de aanvaller te verkopen voordat het tweede duel met Rangers FC is gespeeld. Daarna zouden de Eindhovenaren wel open staan voor een verkoop van de sterspeler. Daarbij mag Gakpo alleen vertrekken als het juiste bedrag op tafel komt. PSV wil minstens 45 tot vijftig miljoen euro zien voor de aanvaller en rekent daarbij bovendien op meerdere en forse bonusregelingen. Het netto-bedrag zal daardoor normaal gesproken nog veel hoger uitvallen, waardoor het transferrecord van de club dik gaat worden verbroken.

Feyenoord is nog altijd niet klaar op de transfermarkt. Woensdag maakten de Rotterdammers de komst van buitenspeler Igor Paixão bekend en ook de komst van verdediger Dávid Hancko lijkt slechts nog een formaliteit te zijn. De volgende aankoop in het rijtje moet de Argentijn Ezequiel Bullaude worden. Feyenoord telt voor het drietal vele miljoenen neer. Naar verluidt is Feyenoord dichtbij de komst van de 21-jarige middenvelder. Argentijnse media maakten al melding van de op hand zijnde transfer, die op vrijdagochtend ook bevestigd is door De Telegraaf. De onderhandelingen met Deportivo Godoy Cruz zouden al in een vergevorderd stadium zijn en naar verwachting zal de deal snel rondkomen.

Buitenland:

Manchester United lijkt aanwinst nummer vier binnen te hebben. Volgens de Spaanse sportkrant Marca is de komst van Casemiro (Real Madrid) nagenoeg rond. United is dringend op zoek naar versterking. Met Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Christian Eriksen staat het aantal nieuwkomers pas op drie en dat is veel te weinig gezien de penibele sportieve situatie. De voorbije dagen besloot de clubleiding door te schakelen naar Casemiro en dat lijkt een doorbraak op te leveren. In navolging van Britse media bericht Marca dat er een akkoord ligt tussen Manchester United en Casemiro. De Braziliaan zal vrijdag de medische keuring ondergaan. Indien dit geen problemen oplevert, dan verruilt hij Real Madrid per direct voor de werkgever van Erik ten Hag.

Lionel Messi moet gaandeweg het seizoen een grote beslissing nemen. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft een contract dat volgend jaar zomer afloopt en het getouwtrek is reeds begonnen. Messi stapte vorig jaar zomer transfervrij over van FC Barcelona naar PSG. In Parijs tekende de Argentijn voor twee seizoenen met een optiejaar. Volgens SPORT heeft de geroutineerde aanvaller (35) kenbaar gemaakt dat hij pas na het WK in Qatar een beslissing wil nemen over diens toekomst.

TIP: Verdien 15 keer je inleg als Messi WK-topscorer wordt!

Gaat Casemiro United erbovenop helpen?

  • Ja
  • Nee
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
1+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
68+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
12+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
112+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
155+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
77+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
365+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
46+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
160+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
171+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
223+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
32+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
63+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
220+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1564+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
54+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
206+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
282+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
136+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie