Nederland doet al geweldige zaak in coëfficiënten-race

Foto: Nederland doet al geweldige zaak in coëfficiënten-race

Belangrijke duels voor de Nederlandse clubs in Europa deze week op dinsdag en donderdag. Vanavond deed men echter ook ene goede zaak, zonder zelf in actie te komen.

Dat heeft alles te maken met de uitschakeling van Vitória Guimarães in de voorronde van de Conference League. Portugal is een belangrijke concurrent voor Nederland in de coëfficiëntenstrijd. Ons land heeft moment de virtuele zesde plek in handen, terwijl de Portugezen daar jacht op maken. Een van de ploegen die voor de punten moet zorgen, Vitória, werd woensdag al uitgeschakeld in Europa.

Uit ging de club uit Portugal al met 3-1 onderuit tegen Hajduk Split, en dus stond er in de return een pittige test te wachten. Met oud-Ajacied Bruno Varela onder de lat kwamen de gastheren al vroeg op voorsprong. Andersen maakte de treffer, maar verder dan dat kwam Vitória niet. De Kroaten gingen door naar de volgende ronde, waarin het Villarreal treft. De ploeg van Arnaut Danjuma verraste de afgelopen twee seizoen nog op een hoog Europees podium.

Goede zaak voor Nederland

Door de winst vanavond van Vitória pakte Portugal nog wel een paar punten, maar het wegvallen van de ploeg is een flinke tegenvaller voor het land. Zo kan het geen punten voor de coëfficiëntenlijst meer pakken, iets waar Nederland vorig seizoen wel flink in slaagde. Mede door dat toernooi steeg Nederland naar plek zes in de cyclus 2018-2023. Belangrijk in de strijd om het tweede vaste Champions League-ticket.

Komt de zesde plek nog in gevaar?

  • Ja, niet te vroeg juichen
  • Nee, kan niet meer fout
505+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie