El Ahmadi: “Komend seizoen meekijken in de jeugd bij Feyenoord”

Foto: El Ahmadi: “Komend seizoen meekijken in de jeugd bij Feyenoord”

Karim El Ahmadi is zich aan het beramen over zijn toekomst. De 37-jarige controleur stopte vorige week officieel als profvoetballer, en kan bij zijn oude club Feyenoord mogelijk een trainerscarrière inluiden.

De voorbije vier jaar speelde El Ahmadi in Saudi-Arabië, maar hij vond het nu tijd om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. In Nederland kwam hij voor Feyenoord (twee periodes) en FC Twente uit. Verder droeg hij het shirt van Al-Ahli, Aston Villa en Al-Ittihad. Voor Marokko speelde El Ahmadi 53 interlands, waaronder het WK.

Het kampioensjaar in Rotterdam-Zuid zal geboren Tukker nooit vergeten. “Toen we met Feyenoord kampioen werden, was het natuurlijk prachtig. Maar pas nu heb je echt door wat je bij de fans hebt losgemaakt”, blikt El Ahmadi terug tegenover de NOS. “Dat jaar zal nooit vergeten worden. Voor mij persoonlijk was het ook een topseizoen, ik werd uitgeroepen tot beste speler van Nederland. Het kampioensduel met Heracles Almelo is de mooiste wedstrijd geweest. Na de nederlaag bij Excelsior, de week ervoor, dachten we wel even van: het zal toch niet misgaan… Maar vanaf het moment dat we die dag De Kuip binnenkwamen, keken we elkaar aan en wisten we dat het echt niet mis kon gaan.”

Toekomst

Nu kijkt El Ahmadi naar de toekomst. “Misschien dat ik begin aan mijn cursus coach betaald voetbal, maar dat is pas in december. Als ik het wil, kan ik komend seizoen al meekijken in de jeugd van mijn oude club Feyenoord. Ik denk dat ik dat wel ga doen. En ik ben benaderd om wat analysewerk te doen. Ik vind het leuk om over voetbal te praten, dus.. Waarom niet?”

TIP: Liefst 12x je inleg bij een nieuw kampioenschap voor Feyenoord!

Schuilt er een goede trainer in El Ahmadi?

  • Ja, had als voetballer ook veel overzicht
  • Moeilijk te zeggen..
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie