‘Herkansing Jean-Paul Boëtius’

Foto: ‘Herkansing Jean-Paul Boëtius’

Jean-Paul Boëtius houdt momenteel zijn conditie op peil bij Feyenoord, maar een dienstverband in De Kuip zit er hoogstwaarschijnlijk niet in voor de buitenspeler. Mogelijk krijgt hij een herkansing in de Duitse Bundesliga, waar hij eerder voor FSV Mainz 05 speelde.

Tegen Olympique Lyon deed de aanvaller een half uurtje mee, maar Voetbal International schrijft: “Bij de rentree van de middenvelder in Rotterdam-Zuid werd door Feyenoord naar buiten gebracht dat er geen sprake was van een ‘contractuele situatie’ en die lijkt nu ook niet meer aanstaande tussen beide partijen.”

Nu wil Hertha BSC Boëtius strikken: “Bij Die Alte Dame, die vorig seizoen via play-offs in de Bundesliga bleef, kan de voormalig Feyenoorder worden herenigd met trainer Sandro Schwarz, met wie hij al samenwerkte bij Mainz. Hertha zou eerder de pijlen hebben gericht op Sebastian Szymanski, maar de gewilde Pools international koos voor een overstap van Dinamo Moskou naar Feyenoord.”

Slot

Na het duel met Lyon liet oefenmeester Arne Slot zich nog uit over zijn ‘testspeler’: “Hij is een speler die in het verleden veel heeft betekend voor Feyenoord. Daar bieden wij graag de ruimte voor. Als wij dan in de breedte nog niet zover zijn, kan hij ook bij ons zijn speelminuten maken. Je ziet steeds vaker momenten dat hij op hoog niveau in de Bundesliga gespeeld heeft. Zijn balgevoel en fitheid komen steeds meer terug.”

De trainer was duidelijk over de situatie in De Kuip: “Uiteraard kijken we met interesse hoe Boëtius het doet, maar het is wel zo dat hij op een positie speelt die bij ons vrij goed bezet is met Kökcü, Aursnes en Wieffer, die straks nog terugkomt van een blessure. Hij is in Duitsland een speler geworden die wat meer achter de bal speelt, terwijl wij meer zoeken naar jongens die voor de bal spelen.”

TIP: Verdien 1.90 keer je inzet als Hertha van Eintracht Braunschweig wint!

Goede club voor hem?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie