Parsons opnieuw bekritiseerd: ‘Ik kan er geen chocola van maken’

Foto: Parsons opnieuw bekritiseerd: ‘Ik kan er geen chocola van maken’

De Oranje Leeuwinnen maken zich op voor de kwartfinale van het Europees Kampioenschap, waarin zaterdag Frankrijk de tegenstander is. Heel overtuigend is het allemaal nog niet wat Oranje tot nu toe heeft laten zien. Bondscoach Mark Parsons heeft dan ook al de nodige kritiek te verduren gekregen en ook voormalig FC Twente-trainer Mary Kok-Willemsen ziet een zwalkend Oranje.

Ik vraag me constant af: wat willen we nou? Ik kan er tactisch gezien, aan de bal en zonder, geen chocola van maken”, laat Kok-Willemsen optekenen door De Telegraaf. Dat het bij Oranje niet lekker loopt wil de voetbalanalist niet alleen wijten aan Parsons. “Sinds zijn aantreden is het vrij rommelig geweest. Hij ging pas na enkele maanden fulltime aan de slag en kreeg vervolgens meerdere blessuregevallen voor zijn kiezen. Ook dit EK weer. Daardoor is zijn hand minder zichtbaar dan bijvoorbeeld die van Sarina Wiegman bij Engeland, die het wel is gelukt om binnen een jaar een duidelijk patroon aan te brengen.”

Geen duidelijk plan

Wel vindt Kok-Willemsen dat er geen duidelijk plan is. “Het komt nu op mij over alsof de beste spelers gewoon maar bij elkaar zijn gegooid in het vertrouwde systeem. De oud-trainer ziet vooral graag een wijziging op het middenveld, die graag met Jill Roord en Daniëlle van de Donk als aanvallende middenvelders zou spelen en Sherida Spitse erachter. 

Daarmee zou er geen basisplek zijn meer voor Jackie Groenen. “Niet dat zij niet goed speelt, verre van, maar Sherida is gewoon een echte leider. Ze is ook heel belangrijk in het druk zetten, ze verovert veel ballen en heeft een geweldige trap waarmee ze beslissend kan zijn. Sherida wordt echt onderschat, vind ik. Je moet alleen wel zorgen dat de linies compact blijven. Anders komt ze te zwemmen en kan haar gebrek aan snelheid een probleem worden.”

Kok-Willemsen denkt dan ook dat Nederland op de aanval moet spelen tegen Frankrijk. “Mensen vinden misschien dat ik te aanvallend denk, dat kan. Wellicht ben ik te veel beïnvloed door Johan Cruijff en Louis van Gaal. Maar hoe langer je de bal in de ploeg houdt, hoe minder je hoeft te verdedigen, toch?”

TIP: Wint Nederland van Frankrijk? De odd is 4.60! Zet 10 euro in en pak de bonus van 40 euro aan freebets bij Unibet!

Moet Parsons ingrijpen voor de kwartfinale tegen Frankrijk?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie