Chaos Champions League-finale door disfunctionerende organisatie

Foto: Chaos Champions League-finale door disfunctionerende organisatie

De enorme chaos die ontstond rondom de Champions League-finale in Parijs en Real Madrid is veroorzaakt door een ‘disfunctionerende organisatie op alle niveaus,’ is de eindconclusie van de senaatscommissie.

De commissie deed onder meer onderzoek naar de wanordelijkheden, waarbij politie fans van Liverpool met traangas zou hebben verjaagd en daardoor het stadion niet in konden terwijl zij wel in het bezit waren van een geldig kaartje. Rondom de finale werden meer dan honderd mensen gearresteerd en raakten ook vele mensen gewond. De Franse autoriteiten legden de schuld neer bij Liverpool, maar de de senaatscommissie kwam tot een andere conclusie.

Enorme chaos

“Het disfunctioneren gebeurde op alle niveaus, niet alleen tijdens en kort voor de wedstrijd, maar ook in de voorbereiding. Er was sprake van een gebrek aan coördinatie tussen de diverse betrokken diensten”, concludeerde commissievoorzitter Laurent Lafon. “Een van de punten waarop het misging was dat er niet geanticipeerd is op een vervoersstaking, waardoor fans op andere manieren dan voorzien bij het stadion arriveerden.” Waar de Franse minister Gerald Darmanin opteerde voor massale fraude wilde Lafon daar niet aan. “Dat kan zeker niet als een van de hoofdoorzaken worden genoemd voor de incidenten.”

TIP: Wint Real Madrid komend seizoen opnieuw de Champions League? Pak 12x je inzet!

Is de conclusie terecht?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie