Door oorlog geteisterd Oekraïne hervat competitie

Foto: Door oorlog geteisterd Oekraïne hervat competitie

Oekraïne wil ondanks de strijd met Rusland proberen het leven weer op te pakken waar mogelijk. Het land is zelfs van plan om de hoogste voetbalcompetitie weer op te starten.

Vadim Goetsait de minister van Sport, schrijft op Facebook dat de bal op 23 augustus weer gaat rollen. Deze timing is ogenschijnlijk geen toeval. Op die dag is het namelijk Nationale Vlagdag en een dag later viert men de onafhankelijkheid van Oekraïne.

De sportminister schrijft dat de verschillende instanties, waaronder de politie en de krijgsmacht, worden ingezet om de wedstrijden veilig te laten verlopen. Er worden strikte voorwaarden gesteld. Zo mogen er geen supporters plaatsnemen op de tribunes en speelt men onder een staat van beleg.

Oekraïne houdt rekening met luchtaanvallen. “Dan worden wedstrijden gestaakt en moeten voetballers, coaches en staf snel dekking zoeken.” Er worden militaire en medische teams ingezet om de spelers in zulke situaties in een veilige positie te brengen.

In februari werd de Oekraïense Premjer Liha stilgelegd, waarna in april de stekker uit het lopende seizoen werd getrokken. De bond besloot geen kampioen uit te roepen. Wel werden er Europese tickets verdeeld. Teams uit Oekraïne zullen meedoen in de toernooien, maar spelen hun thuiswedstrijden niet in het eigen land.

Door de Russische invasie hebben veel buitenlandse voetballers het land verlaten. David Neres, die nog geen wedstrijd voor Shakhtar Donetsk speelde, koos eieren voor zijn geld door naar Benfica te verhuizen.

TIP: Waag je voorspelling via Circus en pak de bonus van €250!

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie