TRANSFERUURTJE: Groot Gakpo-nieuws, Feyenoord wil stunten

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Gakpo-nieuws, Feyenoord wil stunten

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV kende tot dusver een sterke transferzomer, met het binnenhalen van onder meer Walter Benitez, Xavi Simons, Ki-Jana Hoever, Guus Til en Luuk de Jong. Voor nu is het primaire doel het behouden van Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo. Beiden zijn echter enorm gewild in met name Engeland. Voor Gakpo (23) zou er nu bovendien interesse zijn vanuit Frankrijk, want volgens OL Inside aast het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz op Gakpo. De Nederlandse oefenmeester ziet in hem de ideale opvolger van de huidige begeerde linksbuiten, Karl Toko-Ekambi.

In augustus 2021 werd Feyenoord al eens aan hem gelinkt, toen was New York City FC-spits Valentin Castellanos echter nog compleet onhaalbaar. De Rotterdammers hopen echter nog altijd op de komst van de Argentijn. Dennis te Kloese, de nieuwe directeur in Rotterdam, kent Castellanos nog vanuit zijn eigen tijd in Amerika. Volgens MLS Transfers is de Castellanos-droom nog altijd springlevend in De Kuip, ook al moet hij naar verluidt vijftien à zeventien miljoen euro gaan kosten.

PSV manifesteerde zich de afgelopen weken nadrukkelijk op de transfermarkt. Het is een komen en gaan van spelers in Eindhoven en de volgende speler die zich op mag maken voor een vertrek is Richard Ledezma. De talentvolle middenvelder wordt gezien als een belofte voor de toekomst en dus hopen de Eindhovenaren hem komend seizoen te verhuren. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben meerdere clubs uit het binnen- en buitenland belangstelling getoond voor de middenvelder, maar is PSV alleen bereid om na te denken over verhuur.

Steven Bergwijn gaat vermoedelijk deze midweek nog gepresenteerd worden bij Ajax. De linksbuiten wordt momenteel medisch gekeurd in het UMC in Amsterdam, zo bewijzen enkele foto’s – waaronder selfies van beveiligers bij het ziekenhuis – vanochtend. Om 08:00 uur ‘s ochtends begon de medische keuring, iets meer dan een uur later had Bergwijn deel 1 ervan volbracht en kwam hij weer naar buiten. De Telegraaf schrijft: “Op weg naar P1, waar de Mercedes van zijn zaakwaarnemers Nathan en Fulco van Kooperen stond geparkeerd, maakte de aanvaller van Oranje zichtbaar een opgeluchte indruk.” De presentatie lijkt spoedig te volgen.

Buitenland:

FC Porto heeft dinsdagavond de komt van David Carmo bekend gemaakt. Daarmee is de duurste transfer ooit tussen twee Portugese clubs een feit geworden. De Portugese topclub maakt een bedrag van twintig miljoen euro over naar SC Braga, een record. De transfersom kan door middel van bonussen nog verder oplopen tot een bedrag van 22,5 miljoen euro. Het is de grootste deal ooit tussen twee Portugese clubs.

En tot slot: Wout Weghorst verhuist definitief naar de Turkse Süper Lig. De Nederlandse aanvaller van Burnley laat zich voor een seizoen verhuren aan Besiktas. Weghorst maakte in januari nog de overstap van VfL Wolfsburg naar Burnley. Zijn Engelse broodheer degradeerde uit de Premier League, waardoor de spits gebruik kon maken van een ontsnappingsclausule.

TIP: Wint Nederland van Senegal? De odd is 1.59!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Gakpo komend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie