TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt nóg een bod binnen, Ziyech-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt nóg een bod binnen, Ziyech-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Manchester United zou een eerste bod hebben gedaan op Ajax-verdediger Lisandro Martínez. Met dat nieuws komt Manchester Evening News zaterdagochtend naar buiten. Naar verluidt zou United een bod van 43 miljoen euro hebben gedaan. De Mancunians willen nu snel toeslaan, gezien Arsenal ook serieus werk wil maken van de komst van de Argentijn. Erik ten Hag heeft de komst van de verdediger als topprioriteit aangestipt. Volgens het Engels medium wil United daarom nu ook doorpakken, ook gezien de interesse van Arsenal. De Londenaren zouden zelfs al tot driemaal toe een bod hebben gedaan op de Argentijn, maar kregen tot nu toe nul op het rekest vanuit Amsterdam. De Engelse grootmacht manifesteert zich nadrukkelijk op de transfermarkt de laatste weken en heeft met Tyrell Malacia al zo goed als zeker de eerste nieuwe aankoop binnen. De verdediger komt voor zeventien miljoen euro over van Feyenoord. Ook wordt er binnenkort een akkoord verwacht met FC Barcelona over de komst van middenvelder Frenkie de Jong.


Feyenoord hoopt komend seizoen ook weer over Guus Til te kunnen beschikken. De middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd van Spartak Moskou en de Rotterdammers hopen op eenzelfde scenario voor komend seizoen. Til lijkt echter meerdere opties te hebben, waarbij de naam van Antwerp FC al doorsluimerde en nu ook PSV aan het lijstje kan toegevoegd worden. Volgens PSV-clubwatcher Rik Elfrink zijn de Eindhovenaren van plan om de komende weken nog een extra middenvelder te halen. Elfrink schrijft dat bij alle inventarisaties ook wel eens de naam van Til is gevallen, die twee jaar geleden ook al in beeld was bij PSV. Toch schrijft de clubwatcher dat het aannemelijker is dat de Eindhovenaren eerst andere scenario’s gaan aftasten.

Buitenland:

De kans is groot dat Hakim Ziyech deze zomer van club wisselt. De voormalig Ajax-ster kan Chelsea inruilen voor de Italiaanse kampioen AC Milan. Ziyech is sinds 2020 eigendom van Chelsea, maar dat is geen succesformule gebleken. De Marokkaans international raakte na zijn komst meermaals geblesseerd en wist zich daarna eigenlijk nooit vast in het team te spelen. Vooral zijn relatie met manager Thomas Tuchel leek geen moment te verbeteren. In de zomer van 2021 werd AC Milan al nadrukkelijk genoemd als nieuwe club, ware het niet dat hij Chelsea destijds trouw bleef. Nu is de Italiaanse topclub dus opnieuw in de race. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano hebben beide clubs sinds vorige week rechtstreeks contact omtrent de aanvallende middenvelder annex buitenspeler.


FC Barcelona maakt zich ondanks de financiële problematiek op voor een bewogen transferzomer. Volgens Marca wil de Catalaanse topclub deze zomer een enorm bedrag investeren in nieuwe spelers. Barcelona wil na het moeizame seizoen 2021-2022 de selectie renoveren. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de clubleiding daar een enorm budget voor over: tweehonderd miljoen euro. Een deel daarvan moet worden aangewend om Robert Lewandowski los te werken bij Bayern München. Zoals bekend zijn de financiële zorgen in Camp Nou groot. FC Barcelona denkt dit probleem te kunnen tackelen door de verkoop van vijftien procent van de tv-rechten. Voor half juli denkt men deze deal rond te hebben, waardoor er in één klap vierhonderd miljoen euro beschikbaar komt. Barcelona hoopt de helft daarvan te kunnen herinvesteren in de selectie.

TIP: Verdien 2.40 keer je inleg als Barça volgend seizoen kampioen wordt!

Welke club moet Martínez kiezen?

  • United
  • Arsenal
  • Ajax
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie