Opvallende ontwikkeling: Sparta-grootverdiener verdient meer in KKD

Foto: Opvallende ontwikkeling: Sparta-grootverdiener verdient meer in KKD

Erik Schouten en Lennart Thy maakten deze dagen, vrij opvallend, de move van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie. Op het tweede niveau gaat het duo een hoger salaris opstrijken, een trend die zaakwaarnemer Henrico Drost zag ontstaan.

PEC Zwolle en Willem ll degradeerden naar de eerste divisie, maar kunnen spelers nog altijd behoorlijk betalen. Schouten verruilde SC Cambuur voor Willem ll, terwijl Spartaan Lennart Thy terugkeerde naar De Blauwvingers. “Het is heel simpel. PEC Zwolle, Heracles en Willem II betalen beter dan zeker een handvol Eredivisie-clubs. Dan is de keuze voor velen snel gemaakt”, begint Drost in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Grootverdiener bij Sparta

Het AD berekende dat Thy al bij de grootverdieners bij Sparta Rotterdam hoorde, met een bruto maandsalaris van zeventienduizend euro. De Duitse aanvaller gaat er in Zwolle echter op vooruit. “Als je dan weet dat je in de top van de Eerste Divisie ook nog in een entourage speelt met meer dan 10.000 toeschouwers, is het verleidelijk om je Eredivisie-ambities opzij te zetten. Ook omdat om de titel strijden vaak leuker is dan vechten tegen degradatie”, weet Drost, die bij Excelsior, De Graafschap, VVV-Venlo, RKC Waalwijk en NAC Breda beiden ervaringen beleefde.

De oud-verdediger ziet een trend ontstaan in het Nederlands voetbal. “Een voetballer wil natuurlijk het liefst tegen Feyenoord, Ajax en PSV spelen. Om die reden zullen jonge voetballers ook in de huidige situatie eerder geneigd zijn om, bij interesse uit beide competities, onderin de Eredivisie te gaan spelen. Oudere spelers, zeker die met vrouw en kinderen, zullen daarentegen vaker voor een van de Eerste Divisie-topclubs kiezen. Uit financieel oogpunt is dat nu eenmaal heel verklaarbaar.”

Had jij dit verwacht?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie