Kraay jr. lyrisch over ‘roofdier’ Gravenberch

Foto: Kraay jr. lyrisch over ‘roofdier’ Gravenberch

Ryan Gravenberch speelt vanaf komend seizoen voor Bayern München. De Ajax-middenvelder vertrekt voor ruim 23 miljoen euro naar der Rekordmeister. Hans Kraay jr. ziet een mooie toekomst voor Gravenberch bij de Duitse topclub en verwacht dat de middenvelder genoeg aan spelen toekomt.

De ESPN-analist is onder de indruk van Gravenberch en denkt dat de middenvelder moeiteloos mee kan bij Bayern. “Ze spelen heel vaak 4-2-3-1, met twee controleurs. Dat zijn heel vaak Kimmich en Goretzka. De aanvallende middenvelders zijn Müller, Gnabry en Musiala. Het zijn allemaal hele grote jongens waar hij tegenaan moet knokken, maar hij is gewoon heel erg goed.”

Controlerende positie

Kraay denkt wel te weten wat de beste positie is voor Gravenberch. “Hij moet komen te spelen op een van de twee controlerende posities. Het lijkt me geen misselijk middenveld als Kimmich en hij in de controle staan. Ze hebben zó veel vertrouwen in hem en hij is zó goed.” De oud-voetballer heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de middenvelder zich heel snel aanpast bij Bayern en dat hij binnen de kortste keren een onomstreden basisspeler wordt. “De eerste dagen bij een nieuwe club zijn altijd spannend, maar als je goed bent is het net de dierenwereld. De roofdieren winnen het van iedereen. Als je goed bent, ben je het roofdier en geven ze je alles. Ze gaan binnen een paar dagen voelen en ruiken dat hij verschrikkelijk goed is, dus de achterste vier geven hem de bal gewoon.”

TIP: Scoort Kimmich tegen Italië? Pak ruim 8x je inzet!

Wordt Gravenberch direct basisspeler bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie