‘KNVB velt vernietigend oordeel over De Kuip’

Foto: ‘KNVB velt vernietigend oordeel over De Kuip’

Louis van Gaal heeft De Kuip na de Nations League-wedstrijd tegen Polen (2-2) als ‘oude troep’ bestempeld. De bondscoach van het Nederlands elftal kan naar verluidt rekenen op de steun vanuit de KNVB.

De Telegraaf bericht: “De genadeloze uithaal van Louis van Gaal naar De Kuip na Nederland-Polen (2-2) kwam onverwachts, maar verbaast weinigen binnen de KNVB. Bij de bond vinden ze dat de bondscoach gelijk heeft en noemen ze op de burelen het stadion ook ’ouwe troep’.”

Wel dreigt er meteen een probleem voor de KNVB. Nederland mag volgend jaar de Final Four huisvesten indien Oranje de Nations League-groep winnend afsluit. Er zijn vier stadions die voldoen aan de voorwaarde van minimaal dertigduizend plaatsen: de Johan Cruijff ArenA, De Kuip, het Philips Stadion en de Grolsch Veste. De stadions van Ajax en PSV dreigen echter niet beschikbaar te zijn ‘vanwege evenementen’.

De Telegraaf vervolgt: “Gaat er daadwerkelijk noodgedwongen een streep door het onderkomen van Ajax en PSV, dan wordt het binnen de KNVB een zeer reële optie genoemd om in het stadion van FC Twente te spelen. De Kuip valt in dat geval waarschijnlijk niet te mijden. Dat had de KNVB liever wel gedaan. Simpelweg, omdat de voetbalbond zich een afgang wil besparen, zoals op vrijdag 16 november 2019.”

In november 2019 zou Frankrijk ‘not amused’ zijn geweest over de kleedkamer en de voorzieningen van De Kuip. Daar voegt de krant aan toe: “Het probleem is dat er de laatste jaren, in afwachting van de mogelijke komst van Feyenoord City, geen euro is geïnvesteerd in het onderhoud van het stadion. De KNVB, die ook een contract met Stadion Feyenoord heeft over de TOTO KNVB-bekerfinale, hoopt en rekent op aanpassingen van het stadion, maar ziet nog liever nieuwbouw. Het is voor de beleidsbepalers in elk geval prettig dat Stadion Feyenoord of de club zelf zal moeten investeren om aan de eisen voor Europa League-deelname te voldoen.”

Bij de KNVB lijkt het plan om kwalificatiekrakers voortaan in Amsterdam af te werken, ook gezien de hogere capaciteit. “En ten tweede, omdat de KNVB de sterspelers van de grote voetballanden niet wil ontvangen in, zoals Van Gaal dat noemde, die ’ouwe troep’”, zo weet de krant. “De kruimels die overblijven, lijken voor De Kuip. Al gaan er steeds meer stemmen op om die aan de veel modernere stadions in Eindhoven en Enschede te geven.”

TIP: Wint Nederland van Wales? Win 1,34 keer je inleg en pak de bonus van €250!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie