Voormalig sterspeler Ajax: ‘Van Gaal maakt Nederland wereldkampioen’

Foto: Voormalig sterspeler Ajax: ‘Van Gaal maakt Nederland wereldkampioen’

Bondscoach Louis van Gaal heeft sinds zijn aantreden in september zijn stempel weten te drukken op het Nederlands elftal. Dat kwam afgelopen week nog maar eens tot uiting in de wedstrijd tegen België, die overtuigend met 1-4 werd gewonnen.

Jari Litmanen, die jarenlang samenwerkte met Van Gaal bij Ajax, laat in een interview met De Telegraaf weten nog altijd een hoge pet op te hebben van de oefenmeester. “Louis van Gaal is de allerbeste trainer geweest die ik ooit heb gehad. Ik ben ervan overtuigd dat Nederland wereldkampioen kan worden met hem. In 2014 op het WK in Brazilië ging het ook lekker. Jammer van de penalty’s in de halve finale.”

Veel te danken

De Fin zegt veel te danken te hebben aan Van Gaal. “Het was precies het goede moment. Van Gaal begon als trainer. Na Marc Overmars was ik zijn tweede aankoop. Dennis Bergkamp was toen nog de nummer 10. Van Gaal zei na mijn komst: ’Je hebt een jaar de tijd om uit te groeien tot opvolger van Bergkamp, want hij gaat sowieso weg.’ Als ik er meteen had moeten staan en het had moeten uitvechten met Bergkamp, was het een heel andere situatie geweest. Ik heb rustig in het elftal kunnen komen.”

Litmanen genoot altijd van de manier waarop Van Gaal te werk ging bij zijn clubs. “Hij is een trainer die discipline handhaaft, keihard werkt en oog heeft voor kleine dingen. Als ik bedenk hoeveel dingen hij mij heeft aangereikt op het trainingsveld… Hij kan natuurlijk ook heel hard zijn, maar dat past bij zijn persoonlijkheid. Ik had er zelf nooit problemen mee. Sommige spelers, en zeker in Spanje, hadden er problemen mee dat hij altijd zo direct was. Maar ik denk dat heel veel trainers dat nu zo doen en dat hij voor velen een voorbeeld is geweest.”

TIP: Scoren Nederland en Polen drie doelpunten of meer? De odd is 2.07!

Is Van Gaal de beste Nederlandse trainer ooit?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie