‘Eén kanttekening bij Feyenoord-succes Slot’

Foto: ‘Eén kanttekening bij Feyenoord-succes Slot’

Na zin debuutjaar bij Feyenoord kan trainer Arne Slot al niet meer stuk bij het Legioen. Ook Robert Maaskant is lyrisch over de tacticus, al plaatst hij wel een belangrijke kanttekening: we weten nog niet hoe Slot zich houdt als het eventjes wat minder soepel gaat.

“Als je een Europese finale haalt ben je een toptrainer. Maar als ik eerlijk ben vind ik het wel iets te vroeg omdat hij nog geen tegenslagen heeft gehad”, stelt Maaskant in gesprek met RTV Rijnmond. “Hoe houdt hij zich in een mindere periode? Kijk, Van Gaal, Hiddink en ook Beenhakker hebben echt wat meegemaakt. Gewonnen en verloren. Ook prijzen gewonnen. Maar Slot doet het geweldig, zijn visie is duidelijk.”

En Feyenoord profiteert optimaal van die visie, merkt Maaskant. “Spelers willen weer graag bij Feyenoord voetballen. Ook spelers die wachten op een buitenlands avontuur weten nu dat ze zich bij Feyenoord in de kijker kunnen voetballen. De schwung zit er in bij Feyenoord, de sfeer is positief, en ik denk dat ze dit kunnen doortrekken.”

‘Guardiola-voetbal bij Feyenoord’

“Hij heeft een duidelijk idee over hoe hij wil voetballen, én kan dat idee overbrengen op zijn spelers. Vertalen van trainingen naar wedstrijden. Dat is moeilijk. Het Nederlands elftal is een mooi voorbeeld. Veel kansen creëren door op de zijkanten door te komen en ballen terug te leggen op de zestienmeter. Dat zie je ook bij Feyenoord. Het moderne voetbal. Het voetbal van Guardiola. Slot is echt een goede voetbaltrainer.”

TIP: Scoren Wales en Nederland drie doelpunten of meer? Verdrievoudig hier je inzet!

Eens met Maaskant?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie