TRANSFERUURTJE: Droomtransfer De Ligt, Marciano vertrekt

Foto: TRANSFERUURTJE: Droomtransfer De Ligt, Marciano vertrekt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In de zomer van 2018 legde Ajax liefst 8,25 miljoen euro op tafel om Hassane Bandé los te weken bij KV Mechelen, maar al snel liep de Burkinees een zware blessure op. Ook toen hij eenmaal hersteld was kwam hij echter niet in beeld. Het afgelopen seizoen werd Bandé verhuurd aan het Kroatische NK Istra; die club meldt nu dat Bandé in de zomer terug gaat keren bij zijn eigenlijke broodheer Ajax. Voor Istra was Bandé goed voor zeven goals en twee assists in 28 optredens.

Het is goed mogelijk dat Jasper Cillessen volgend seizoen weer in de Eredivisie keept, maar bij welke club is nog ongewis. Volgens de Spaanse media heeft de doelverdediger wel een aantal Nederlandse opties, waaronder één bijzondere. Ajax en PSV werden al genoemd, El Mundo Deportivo oppert nu ook zijn oude liefde NEC als kanshebber. En Grada3 voegt daar zelfs aan toe dat Cillessen ‘ervan droomt tussen de palen te staan in het Goffertstadion’.

FC Twente hoopt nog altijd op de handtekening van Joshua Brenet. De vleugelverdediger maakte het afgelopen half jaar een uitstekende indruk bij De Tukkers, maar lijkt ook in de nadrukkelijke belangstelling te staan van PSV en Feyenoord. Toch heeft technisch directeur Jan Streuer nog de hoop dat de verdediger wil blijven in Enschede. In een interview met Voetbal International laat Streuer weten dat er versterking moet komen voor de posities van links- en rechtsback. Brenet geldt daarvoor als serieuze kandidaat.

Feyenoord raakt deze zomer mogelijk verlost van Ofir Marciano. Volgens Poolse media kan de reservedoelman van de Rotterdammers een transfer maken naar Lech Poznán. De Poolse kampioen heeft afscheid genomen van Micky van der Hart en neemt geen genoegen met alleen Filip Bednarek. Er zijn verschillende kandidaten in het vizier van Lech Poznán, waaronder Marciano. WP SportoweFakty maakt melding van de interesse.

Buitenland:

Erik ten Hag wil naast Frenkie de Jong ook proberen om Matthijs de Ligt naar Manchester United te halen. Volgens The Daily Mirror wil de nieuwe United-manager beide spelers ophalen en zou ook De Ligt niet onwelwillend tegenover een transfer staan. De verdediger kan zijn contract ook verlengen bij Juventus, maar de vraag is of de Oranje-international voldoende perspectief ziet in Italië. 

En tot slot: Ousmane Dembélé lijkt spoedig te onthullen waar zijn toekomst ligt. Volgens SPORT is FC Barcelona pessimistisch, maar lijkt ook Paris Saint-Germain te zijn afgehaakt. Dembélé loopt deze zomer uit zijn contract bij FC Barcelona. De Catalanen proberen al geruime tijd om hem te behouden, maar een doorbraak is nog altijd niet gerealiseerd. PSG leek de grote winnaar te worden, ware het niet dat de nieuwe technisch directeur Luis Campos het geld liever wil spenderen aan andere spelers.

TIP: Spelen Wales en Nederland gelijk? De odd is 4.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt De Ligt volgend seizoen, denk jij?

  • Bij FC Barcelona
  • Bij Man United
  • Nog bij Juve
  • Ergens anders
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie