Jong Oranje wint simpel en blijft op EK-koers

Foto: Jong Oranje wint simpel en blijft op EK-koers

Jong Oranje heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de EK-kwalificatiefase. De manschappen van bondscoach Erwin van de Looi boekten een 0-3 zege op de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Van de Looi liet Brian Brobbey en Joshua Zirkzee allebei aan de aftrap verschijnen, waar ook Jurgen Ekkelenkamp een offensieve rol kreeg toegewezen. Het was echter een middenvelder die de score wist te openen. Al na twee minuten werkte FC Utrecht-speler Jurriën Timber de 0-1 tegen de touwen.

De wedstrijd werd definitief in Nederlands voordeel beslist door toedoen van Brobbey. De Ajax-spits verdubbelde de score door te profiteren van een fout van de Moldavische doelman en werkte in de tweede helft de 0-3 binnen door een rebound te verzilveren, nadat een tegenstander de paal raakte.

Jong Oranje kwam zodoende niet echt in de problemen. Van de Looi kon zelfs twee debutanten de kans geven in en tegen Moldavië. Denso Kasius (Bologna) en Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers) mochten als invallers hun eerste minuten maken voor de oranjehemden.

Met twintig punten uit acht duels gaat Jong Oranje over Jong Zwitserland heen. De koploper van Groep E moet nog twee duels goed zien af te sluiten om als groepswinnaar naar het EK te gaan.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Jurriën Timber, 0-2 (17′) Brian Brobbey, 0-3 (58′) Brian Brobbey

TIP: Het grote Oranje naar de kwartfinales op het WK? Win 1,66 keer je inzet bij bet365!

Gaat Jong Oranje het EK halen?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie