Verbaasde Gijp: ‘Hoe kan Ten Hag dat nou zeggen?’

Foto: Verbaasde Gijp: ‘Hoe kan Ten Hag dat nou zeggen?’

René van der Gijp heeft deze week met stijgende verbazing geluisterd naar de loftrompet die Erik ten Hag uitstak voor Harry Maguire. De Engelsman, die Manchester United tachtig miljoen heeft gekost, ligt al meer dan een jaar zwaar onder vuur, maar heeft het volgens Ten Hag juist ‘uitstekend gedaan’.

“Die Ten Hag, ik zit weleens te luisteren.. Die heeft geen tv, denk ik. Heeft die een tv, denk jij?”, vraagt hij aan collega Hélène Hendriks. “Want ik hoorde hem zeggen dat die Harry Maguire een heel goed seizoen gespeeld heeft. Toen dacht ik bij mezelf: die heeft bijna alles verkeerd gedaan dit seizoen. Dat kan je toch niet zeggen dan? Dan hoef je toch al niet meer naar zo iemand te luisteren? Als zo iemand dan zegt: ‘die Harry Maguire, die is gewoon aan een verschrikkelijk goed seizoen bezig dit jaar’.”

Johan Derksen haakt in: “Het Engelse voetbal is nog het enige topvoetbal in de wereld waar dat soort houten paarden in het centrum staan.” Gijp: “Ja maar Johan, hij heeft zoveel kritiek gehad, hij is zijn basisplaats in het Engelse elftal kwijtgeraakt. En dan gaat Ten Hag zeggen dat hij lekker getikt heeft dit jaar. Kom op.” Derksen ‘begrijpt echter wel dat je als nieuwe trainer die man niet afbrandt’. Dat weet Van der Gijp: “Je kunt niet zeggen ‘wat een zaadspeler is dat’, maar zeg dan maar niks. Zeg niet dat hij aan een goed seizoen bezig is..”

‘Geweldige speler’

Ten Hag zei over Maguire op een persmoment deze week: “Volgend seizoen is weer een ander verhaal. Maar ik denk dat hij het afgelopen seizoen geweldig heeft gedaan. Het is een geweldige speler die al veel heeft bereikt in zijn loopbaan. Harry heeft een grote bijdrage geleverd aan Manchester United en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

TIP: Scoor 1.39x je inleg als Engeland in Hongarije wint, voor de Nations League

Eens met Gijp?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie