Buitenland gaat los over ‘Feyenoord-stormloop’

Foto: Buitenland gaat los over ‘Feyenoord-stormloop’

Feyenoord ging op woensdagavond met 1-0 ten onder in de Conference League-finale tegen AS Roma, maar op basis van de tweede helft was dat misschien niet helemaal terecht… Dat is ook de conclusie die de buitenlandse media trekken.

The Sun richt zich vandaag vooral op de coach van de Italianen, José Mourinho: “Hij bewees opnieuw dat hij The Special One is door Roma naar de eerste Europese hoofdprijs te leiden. Op de klassieke Mourinho-manier was de finale voor rust echt een gevecht. De solide en door Mourinho geperfectioneerde verdediging frustreerde Feyenoord constant.”

L’Équipe noemt Roma zelfs ‘hypersolide’: “De ploeg van Mourinho controleerde de finale om zo als eerste naam op de Conference League-beker te verschijnen, en vergrootte de legende rond de Portugese technicus in het Europese voetbal.”

De Spaanse media wijzen Gernot Trauner aan als hoofdschuldige aan het verlies van Feyenoord. “De Romeinen profiteerden van een grote fout van Trauner”, aldus Sport over de stopper, die onder de bal door ging voorafgaand aan de winnende goal van Nicolò Zaniolo. El Mundo Deportivo: “Een enorme misser van Trauner. Hij schatte de lange bal volledig verkeerd in.” 

Stormloop

Toch is er vooral lof voor de Rotterdammers. Kicker meldt bijvoorbeeld: “Feyenoord stormde uit de kleedkamer. De ploeg hield het tempo hoog, speelde met veel passie en stond het AS Roma niet toe om aan aanvallen te denken. De Rotterdammers verdienden de gelijkmaker!”

Het Laatste Nieuws is het hier helemaal mee eens: “De Romeinen kraakten onder het Hollandse beleg. Maar in de zestien ruimde vooral een onverzettelijke Chris Smalling alles op. Een mens kreeg op die manier te doen met een verdienstelijke Cyriel Dessers. Feyenoord zocht, maar vond het gaatje niet. Roma overleefde en doorstond de stormloop.”

TIP: Verdien 2.18 keer je inleg als ADO thuis van Excelsior wint!

Verdiende Feyenoord de gelijkmaker?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
986+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie