Drenthe is lyrisch over Malacia: ‘De vaste linksback van Oranje’

Foto: Drenthe is lyrisch over Malacia: ‘De vaste linksback van Oranje’

Tyrell Malacia is dit seizoen één van de uitblinkers bij Feyenoord en trainer Arne Slot en de supporters zullen dan ook vurig hopen dat de linksback tijdig is hersteld van een hamstringblessure. Voormalig Feyenoord-linksback Royston Drenthe ziet in Malacia een sleutelspeler en plaatst de vleugelverdediger al op gelijke hoogte met Real Madrid-verdediger Ferland Mendy.

De 35-jarige Drenthe zegt in een interview met De Telegraaf veel van zichzelf te herkennen in Malacia. “Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken. Het is mooi om te zien dat hij zich niet alleen zo heeft opgewerkt tot vaste waarde, maar tot een héle belangrijke pion binnen Feyenoord 1. Daar kan ik met genot naar kijken.”

Linksback in Oranje

Volgens de linkspoot is Malacia klaar voor een volgende stap. “Die gaat heel bepalend zijn om een nog betere linksback te worden dan hij eigenlijk al is, want hij is al een fantastische linksback. Hij kan makkelijk vergeleken worden met een linksback als Ferland Mendy bij Real Madrid. Andy Robertson van Liverpool steekt nog ver boven dat niveau uit, omdat hij momenteel de meest complete is.” Drenthe is dan ook van mening dat Malacia de vaste linksback van Oranje moet worden. “Ik denk dat onze bondscoach de beste kijk heeft op wie zijn beste linksback is, maar we hoeven niet meer onder stoelen of banken te steken wie het beste functioneert.”

TIP: Scoort Malacia tegen AS Roma? Pak 31.00 keer je inzet!

Moet Malacia de vaste linksback van Oranje worden?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie