TRANSFERUURTJE: Memphis-prijs ‘afschrikwekkend’, Feyenoord-tegenvaller

Foto: TRANSFERUURTJE: Memphis-prijs ‘afschrikwekkend’, Feyenoord-tegenvaller

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax beschikt over een aantal voetballers die ongelooflijk populair zijn op de transfermarkt. Antony bijvoorbeeld, die wegens zijn goede prestaties in de Champions League gevolgd wordt door een groot aantal Europese grootmachten. Patrick Kluivert is fan van de voetbalkwaliteiten van de Braziliaan, vertelt hij in een interview met Voetbal International: “Als je kijkt naar individuele klasse, ben ik een groot fan van Antony. Dat is een echte Ajax-aanvaller. Zijn baltechniek, de snelheid, de brutaliteit in zijn vaak beslissende acties: zo zien we het graag in Amsterdam. Voor de middenvelders en de verdedigers moet het heerlijk zijn met Antony samen te spelen, want je kunt hem in elke situatie aanspelen. Of er nou twee of drie man in zijn rug staan, hij eist de bal op en is meteen dreigend. Hij zal zich nooit verschuilen.” De voormalige spits van het Nederlands elftal en FC Barcelona voorspelt: “Ik denk dat het niet lang zal duren voordat Antony de stap naar een buitenlandse topclub gaat maken.”

De Telegraaf weet op donderdagochtend te vertellen dat er zich een leger (hoofd)scouts uit de top 5-competities heeft aangemeld voor de play-off tussen FC Utrecht en Vitesse. Hun doelwit is Quinten Timber, die ongelooflijk populair is op de transfermarkt. “Ik weet dat er kaarten zijn gereserveerd voor mijn familie, maar van kaarten voor de scouts weet ik niets”, lacht de jonge middenvelder in gesprek met De Telegraaf. De massale interesse (van onder meer Ajax én PSV) is hem echter ook weer niet geheel onbekend: “Natuurlijk lees ik ook van alles in de media.” Daar voegt Timber snel aan toe: “Maar daar sluit ik me met het oog op de play-offs voor af. De wedstrijden zijn het enige waar je invloed op hebt en waar de mensen naar kijken. Dus kan ik het maar beter zo goed mogelijk doen.”

Feyenoord heeft dit seizoen nog een ongelooflijk belangrijke wedstrijd te spelen: de Conference League-finale tegen AS Roma, maar technisch directeur Frank Arnesen is natuurlijk al bezig met het aankomende voetbaljaar. Wat dat betreft krijgen de Rotterdammers waarschijnlijk een dubbele tegenvaller te slikken… De nummer drie van de Eredivisie heeft Cyriel Dessers gehuurd van KRC Genk mét een optie tot koop ter waarde van vier miljoen euro. Toch wordt het geen abc’tje om hem definitief vast te leggen. Arnesen vertelt in het Algemeen Dagblad: “Dessers leek afgelopen zomer op huurbasis van Genk naar Leganés te gaan. Pas op het allerlaatste moment ketste die deal af en toen kwamen wij nog in beeld. We bedongen kort voor de deadline nog een afkoopsom, maar om de contractvoorwaarden met de speler zelf af te kaarten, daar was geen tijd meer voor.”

Buitenland:

De kans is groot dat Memphis Depay volgend seizoen niet meer bij FC Barcelona speelt. Alhoewel… de Catalanen vragen naar verluidt een dusdanig hoge transferprijs voor de Oranje-international dat hij ook weer niet zo een-twee-drie verkocht is. Voetbal International schrijft op donderdagochtend over de toekomst van de Nederlander: “Arsenal zou inmiddels serieus kijken of het een poging gaat wagen Memphis naar Londen te halen. Alexandre Lacazette en Eddie Nketiah hebben namelijk een aflopend contract en kunnen zodoende komende zomer gevlogen zijn. Vooralsnog lijkt de vraagprijs – naar verluidt vijftig miljoen euro – afschrikwekkend.” Het is óók een mogelijkheid dat Depay ingezet wordt als ruilmiddel. Barça heeft immers interesse in een samenwerking met Robert Lewandowski… “De Catalaanse club kan en wil naar verluidt maximaal 35 miljoen euro bieden om de Poolse goalgetter los te weken bij Bayern München. Volgens Spaanse media denkt Barcelona aan andere manieren om tot een deal te komen met de Duitse grootmacht, die niet echt staat te trappelen om Lewandowski te laten gaan. Memphis zou kunnen dienen als pasmunt.”

Vertrekt Memphis bij Barça?

  • Dat lijkt mij wel
  • Denk het niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
8+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
71+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
11+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
13+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
203+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
25+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
242+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
232+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
122+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
527+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
62+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
207+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
191+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
243+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
68+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
228+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1580+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
222+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie