Derksen over OM-onderzoek: ‘Doe geen oog meer dicht’

Foto: Derksen over OM-onderzoek: ‘Doe geen oog meer dicht’

Johan Derksen keerde maandagavond weer terug op tv met het programma Vandaag Inside. In het praatprogramma liet Derksen weten geen moment wakker te liggen van het onderzoek dat het OM naar hem doet. 

Na het ‘kaarsenverhaal’ besloot het OM een onderzoek in te stellen naar Derksen, die aan tafel bij Vandaag Inside liet weten zelf naar de zedenpolitie te zijn gestapt in Groningen. “Ik was niet verplicht om te komen, maar ik ben wel gegaan, want ik ga niks uit de weg.” Derksen deed zijn verhaal bij de officier, waarna een proces verbaal werd opgemaakt. Echt bang voor de consequenties is Derksen niet. “Nu gaat hij beslissen wat hij ermee gaat doen. Nou, je begrijpt dat ik geen oog dichtdoe”, zei hij op een cynische wijze.

Geen steun van Talpa

Dat Derksen stopte met het programma had vooral te maken met de steun van Talpa die hij niet voelde. “Ik was er even goed zat van. En dan krijg je het probleem: al die mensen aan die talkshowtafels gaan heel braaf en politiek correct eisen dat ik mijn excuses moet aanbieden. Ik moet sorry zeggen of het spijt me, maar zij hoeven mij de woorden niet aan te geven. Ik red me heel goed. Ik had er al afstand van genomen.”  

Derksen zei verder zich nooit druk gemaakt te hebben over de comeback op tv. “Ik voel een beetje dat Nederland opgewonden is. Ik heb dat niet zo. Ik heb wel een paar uitgesproken meninkjes, als je daar in geïnteresseerd bent”, zo vertelde hij tegenover presentator Wilfred Genee.

TIP: Waag een gokje bij Circus en pak de bonus van van €250!

Moet Derksen bestraft worden voor zijn kaarsenverhaal?

  • Ja
  • Nee
148+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie