KNVB en Amnesy walgen van Qatar-onderzoeken

Foto: KNVB en Amnesy walgen van Qatar-onderzoeken

De KNVB en Amnesty International zijn furieus over de geluiden rond Qatar, de organisator van het WK 2022. Hotels in het land zouden homostellen weigeren.

Onderzoek van Scandinavische televisiestations heeft aangetoond dat homokoppels niet welkom zijn in Qatarese hotels. “Dat krijg je als je dingen verbiedt, maar tijdens het WK wel een paar weken toestaat. Dat gaat schuren”, concludeert Ruud Bosgraaf van Amnesty International. “Zulke dingen kunnen straks ook gebeuren als het gaat om vrouwenrechten of vrijheid van meningsuiting. Dus onze oproep is: geef alles vrij in Qatar. Niet alleen tijdens het WK.”

In gesprek met De Telegraaf laat de KNVB weten: “Wij willen dat alle supporters niet alleen veilig zijn, zoals de organisatie ons al heeft gegarandeerd, maar dat zij zich ook welkom voelen. Dat hebben wij eerder al benadrukt bij de lokale autoriteiten en het organisatiecomité en dat gaan we komende maand zeker opnieuw doen als we samen met andere Europese bonden Qatar bezoeken. Het volledige onderzoek hebben we nog niet kunnen inzien, maar wel duidelijk is dat het hotel dat de KNVB voor het WK op het oog heeft niet staat genoemd als hotel dat homostellen weigert.”

Homoseksualiteit is verboden in Qatar, maar het organisatiecomité heeft steevast verkondigd dat iedereen veilig naar het WK voetbal kan. Uit onderzoek van drie Scandinavische televisiestations is echter gebleken dat homokoppels worden geweigerd. Het organisatiecomité laat Reuters weten: “Ook hotels die gasten voor het WK ontvangen, moeten zich aan afspraken houden. We controleren dat en evalueren ook indien nodig.”

TIP: Wint Nederland van Senegal? De odd is 1.63!

Logisch dat Oranje gewoon naar Qatar afreist?

  • Ja, spelers moeten niet de dupe worden
  • Nee, dit is walgelijk
69+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie