Lucius: ‘PSV kan vertrouwen putten uit bekerfinale’

Foto: Lucius: ‘PSV kan vertrouwen putten uit bekerfinale’

Theo Lucius pakte afgelopen weekend met PSV onder 17 de titel in Amsterdam. De oud-speler van PSV heeft het uitstekend naar zijn zin als jeugdtrainer bij de Eindhovenaren, maar wil kijken waar zijn plafond ligt. Lucius hoopt volgend jaar dan ook te kunnen starten met de cursus Coach Betaald Voetbal. 

Lucius zegt in een interview met het Algemeen Dagblad zich graag verder te willen ontwikkelen. “Ook in dit vak wil ik mezelf blijven uitdagen, mijn eigen limieten ontdekken en jonge spelers helpen met hun eigen ontwikkeling. In de jeugdteams gaat het om andere vraagstukken dan bij de professionals, waar het altijd om het kampioenschap gaat. Binnen de opleiding proberen we zoveel mogelijk talenten klaar te stomen voor het hoogste niveau. Elk jaar lukt dat weer, maar er mag nog een versnelling komen. Iedereen op De Herdgang werkt keihard om dat te verwezenlijken.”

Hard en eerlijk zijn

De oud-speler van PSV en Feyenoord weet dat het profvoetbal zwaar kan zijn, maar zegt ook dat een bepaalde hardheid nodig is. “Hard zijn naar jonge spelers is niet erg, als je maar eerlijk bent. Wie het hoogste niveau wil halen, moet je voor zijn eigen bestwil kunnen vertellen wat er beter moet. Dat je in de jeugd al prijzen wint, mag alleen maar een aansporing zijn en kan geen reden zijn om op je lauweren te rusten. Alleen als je een titel of beker mag vieren, weet je hoe ongelooflijk mooi dat is en wil je als het goed is elke keer meer.”

PSV moet komende zondag winnen in De Kuip van Feyenoord om nog kans te maken op de titel. Meestal is het een lastige opgave voor de Eindhovenaren, maar Lucius ziet mogelijkheden voor PSV. “PSV heeft het daar niet voor niks vaak moeilijk, maar kan ook vertrouwen putten uit de bekerfinale. De manier waarop die is gewonnen, is ook de manier waarop ze tegen Feyenoord kunnen spelen. In die wedstrijd zat de passie en strijd waar ik als liefhebber van geniet.”

TIP: Wint PSV bij Feyenoord? Pak 2.85 keer je inzet!

Is Lucius een geschikte kandidaat om op termijn van Nistelrooy op te volgen?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie