‘Ajax-gemakzucht bij paar Feyenoord-spelers’

Foto: ‘Ajax-gemakzucht bij paar Feyenoord-spelers’

Aanstaande donderdagavond kan Feyenoord de finale van de UEFA Conference League gaan bereiken, als het de 3-2 uitgangspositie in Marseille om weet te zetten in een ticket voor de eindstrijd. Journalist Hugo Borst kan het nog bijna niet geloven.

“Wordt dit werkelijk een voetbalhistorische week? Wat gebeurt er toch allemaal? Gaat Feyenoord echt de finale halen van de Conference League? Gisteren niet eens punten laten liggen tussen twee Europese wedstrijden in. Feyenoord is Ajax, ik schreef het eerder dit seizoen. Vooruit, misschien moet ik zeggen dat Feyenoord Ajax light is”, begint hij zijn column in het Algemeen Dagblad.

Cyriel Dessers is volgens Borst ‘een schijntje’ en ‘te mooi om waar te zijn’. “Voor vier miljoen euro is-ie ook volgend seizoen van Feyenoord. Voor élke halvefinalist – aan de Champions League, de Europa League en de Conference League – is vier miljoen zo’n schamel bedrag dat je het niet eens zou wíllen uitgeven aan een topscorer. Een spits van 4 miljoen, daar is iets mis mee. Die heeft een verborgen gebrek. Spataderen? Knierot? Klompvoet?”

‘Feyenoord is Ajax Light’

“We kijken naar Feyenoord en moeten onwillekeurig aan, sorry, Ajax denken. Heel raar. Ajax deed het zaterdagavond in een 4-4-2, met een middenveld in een ruit. Onze voetbalanalyticus van dienst, Erwin van de Looi, maakte me er bij Langs de Lijn op attent. Mij ontgaat dat, systemen. Ik voel wel aan: Ajax speelt niet des Ajax’. Ajax is Ajax niet. Ajax is al ontmanteld, een club in transitie.”

Donderdag wil Feyenoord ‘terug naar 2002’. “Feyenoord naar de finale van de Conference League. Ik ontwaarde in Sittard wel een zweempje Ajax-gemakzucht bij een paar spelers. Dat moet Slot er de komende dagen wel even uit rammen”, tipt Borst tot slot.

TIP: Wint Feyenoord in Marseille? Win drie keer je inleg bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord is momenteel beter dan Ajax

  • Eens
  • Oneens
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie