PSV vs Ajax: wie gaat aan de haal met de beker?

Foto: PSV vs Ajax: wie gaat aan de haal met de beker?

PSV en Ajax nemen het morgen tegen elkaar op in de finale van de KNVB Beker. Voor beide ploegen is het nog de enige kans op een prijs dit seizoen naast de competitie. Ajax werd reeds in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Benfica en PSV botste op Leicester City in de kwartfinale van de Conference League. Ze zullen dus ongetwijfeld allebei vol voor deze beker gaan, maar wie gaat er uiteindelijk mee vandoor? 

PSV: flinke opdoffer 

PSV heeft zich bijzonder goed verweerd tegen Leicester City in de Conference League. Het leek er zelfs lang op dat ze zouden doorstoten naar de halve finale. Heel stilletjes begonnen sommigen al te dromen van een Nederlandse finale tussen PSV en Feyenoord, maar die werden snel wakker. Ondanks dat PSV de mogelijkheden had om de 1-0 voorsprong uit te breiden, lukte dat niet. Een schitterende actie van Ayoze Pérez zorgde ervoor dat James Maddison vrij op doel kon schieten en dat hoef je hem geen twee keer te zeggen. Even later was het nog eens prijs: 1-2 was het verdict. 

Jammer, want er zat zeker meer in.
De pijlen kunnen nu dus vol gericht worden op de volgende etappe: de KNVB Beker. PSV maakt wel degelijk een kans om deze prijs in hun kast te stoppen, want Ajax is verre van ongenaakbaar de laatste tijd. PSV daarentegen scoort makkelijk en kan iedere tegenstander pijn doen, ook ploegen als Ajax of zelfs Leicester City. Het belooft alleszins een interessante affiche te worden met heel veel druk op de ketel, wat altijd de leukste wedstrijden zijn om te aanschouwen. Zelf de spanning voelen tot in het diepste van je borst, zowel in het stadion als achter de buis, daar leven we toch voor als voetbalsupporters? 

Ajax: herpakken

Ajax kan de jongste weken maar zeer moeilijk winnen. Op een of andere manier is het telkens met de hakken over de sloot, ook al is het kwaliteitsverschil vaak zeer groot. 3-2 tegen Waalwijk, 2-3 tegen Cambuur, 3-2 tegen Feyenoord, 2-1 tegen Sparta Rotterdam… Dat zijn geen resultaten om echt trots op te zijn als Ajax-supporter, maar op dit moment telt er maar één ding: winnen. Zolang ze blijven winnen kan er niet écht veel kritiek gegeven worden. Niemand weet over vijf jaar nog dat ze een beetje geluk hebben gehad in de laatste wedstrijden van het seizoen, ze weten enkel nog of ze de titel gehaald hebben, of niet! 

Geluk is natuurlijk wel maar iets tijdelijk, dat blijft niet duren. Ten Hag en zijn manschappen moeten zich dus dringend herpakken. Het lijkt wel alsof ze allemaal al met hun hoofd ergens anders zijn. De geruchtenmolen draait heel hard, niet in het minst over een mogelijke transfer van Ten Hag naar Manchester United. Hij zou daar dé man worden om het jarenlange wanbeleid in een klap op te lossen, maar ondertussen vergeet hij precies een beetje dat zijn periode bij Ajax nog niet afgelopen is. Als hij nu niet de KNVB Beker omhoog kan tillen, dan zou dat wel eens een nare nasmaak kunnen geven voor zijn periode bij Ajax. 

Wedtip: PSV wint de beker 

Een beetje tegen de verwachtingen in denk ik dat PSV deze wedstrijd zal winnen. Ajax heeft uiteraard meer kwaliteit, maar dat weerhoudt PSV er niet van om in de competitie eigenlijk lang nek aan nek gebleven te zijn. Ook in de onderlinge duels geven ze zich niet zomaar verloren. Gezien de vorm van beide ploegen, zou het zomaar eens kunnen dat de ‘underdog’ met de beker gaat lopen. Dat PSV de beker wint heeft nu een odd van 2.70. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wie wint er volgens jou de beker?

  • PSV
  • Ajax
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:24
19+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
4+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
12+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
58+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
88+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
432+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
74+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
20:28
78+
PEC-revelatie maakt plots droomtransfer naar topcompetitie
20:03
7+
Opstellingen Dortmund en PSG: Maatsen in de basis, Malen op de bank
19:39
283+
Technische structuur bepaald waarmee Ajax cruciale transferzomer ingaat
19:14
259+
”Ongeloofwaardige’ Van ‘t Schip verraste selectie met bizarre uitspraak’
18:49
92+
‘Enorm Van Persie-risico bij sc Heerenveen’
18:37
249+
Ajax-target Farioli ‘schijnt een heel interessante jongen te zijn’
18:23
228+
‘PSV-target Debast op haar na rond met nieuwe club’
18:04
127+
Vitesse op rand van afgrond door deadline: “We lopen leeg”
17:53
43+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
17:38
127+
‘AZ werkt aan binnenlandse transfer voor opvolging Pavlidis’
17:24
850+
Verrassend Andries Noppert-nieuws vanuit Heerenveen
17:00
10+
CLASH in de rechtbank, RIJKAARD wil The Champ | Groeten out Afrika #2
16:45
155+
‘Liverpool-crisis test Arne Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie