Atalanta vs RB Leipzig: nu dan een doelpuntenfestijn?

Foto: Atalanta vs RB Leipzig: nu dan een doelpuntenfestijn?

Het eerste duel tussen Leipzig en Atalanta werd niet de doelpuntenkermis die men misschien verwacht had van deze affiche, maar dat wil niet zeggen dat die niet meer kan komen. Gecombineerd hadden ze in de heenwedstrijd 31 schoten, waarvan er een tiental op het doelkader waren. Dat zegt toch wel iets over het potentieel aan goals dat in dit duel verscholen zit. Als er een beetje efficiënter wordt afgewerkt, kunnen we vanavond misschien allemaal genieten van een zogenaamd doelpuntenfestijn!

Atalanta: op de dool? 

Atalanta lijkt het even een beetje kwijt te zijn. In de Serie A verloor het nu twee keer na elkaar; eerst 1-3 van Napoli en daarna 2-1 van Sassuolo. Dat zijn pijnlijke resultaten in de strijd om een plaatsje in de top zes. Op dit moment staan ze op een achtste plaats, dus het zal bijzonder moeilijk worden om nog in die ruimte van Europese tickets te geraken. Het alternatief is natuurlijk om in de Europa League alles op alles te zetten, wat echt wel een reële optie is. Als ze kunnen doorstoten tegen RB Leipzig, wat een heel sterke prestatie zou zijn, dan komen ze uit tegen SC Braga of FC Rangers. De weg naar de finale ligt met andere woorden open dan.

Op zich zou het zo gek nog niet zijn als Atalanta Leipzig eruit knikkert. In de heenwedstrijd hadden ze genoeg mogelijkheden en waren ze bijzonder dreigend op offensief vlak. Er moet enkel nog wat gewerkt worden aan de kwaliteit van de kansen, want de kwantiteit ligt meer dan hoog genoeg. Op voorhand had Leipzig misschien de bovenhand, maar op dit moment liggen de kaarten in het voordeel van Atalanta. Ze mogen thuis eigenlijk deze wedstrijd aanvatten alsof het één wedstrijd is. Wie deze wedstrijd wint met het kleinste verschil, eventueel na verlengingen of penalty’s, stoot door. Simpel, toch? 

RB Leipzig: seizoen doen slagen 

RB Leipzig kende een verschrikkelijke seizoenstart, de slechtste in jaren. Het leek er zelfs even op dat we ze zowel in Europa als in de strijd om de top vier in de Bundesliga kwijt zouden zijn, wat toch wel jammer is gezien het attractieve voetbal ze de laatste jaren weten te brengen. Niets bleek minder waar, want ondertussen staan ze vierde in de competitie op één puntje van Bayer Leverkusen en doen ze in de Europa League mee voor een plaats in de halve finale. ‘How the tables have turned’, zou je kunnen zeggen! 

Ze zijn er natuurlijk nog niet en net zoals enorm veel ploegen spelen ze nu de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Zowel in de Europa League als in de Bundesliga is er geen ruimte voor fouten, want een succesvol seizoen kan heel snel overboord worden gegooid door enkele slechte wedstrijden. Als je naar de vorm kijkt waarin ze verkeren, verwacht je dat echter niet. Op Dortmund wonnen ze een heel belangrijke wedstrijd op schitterende wijze en ook tegen Hoffenheim, een van de onverwachte smaakmakers dit seizoen in de Bundesliga, won het relatief eenvoudig met 3-0. Nkunku scoorde trouwens opnieuw en gaf nog maar eens een assist in die wedstrijd. Waar eindigt zijn verhaal? 

Wedtip: Leipzig stoot door 

Ondanks dat Atalanta op papier het meeste kans maakt om door te stoten en in de heenwedstrijd liet zien dat ze wel weten hoe ze Leipzig moeten bekampen, vrees ik voor de Italiaanse ploeg hun kansen om effectief door te stoten. De kwaliteit van de spelers bij Leipzig ligt zo hoog en met name een Nkunku combineert dat nog eens met een uitstekende vorm. Je zou hem bijna onstopbaar kunnen noemen op dit moment, al zijn dat grote woorden natuurlijk. Dat RB Leipzig doorstoot naar de volgende ronde, staat nu aan een odd van 2,10. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Wie denk jij dat er doorstoot naar de halve finales?

  • Atalanta
  • Leipzig
6+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie