‘Ajax gaat Feyenoord genadeklap uitdelen’

Foto: ‘Ajax gaat Feyenoord genadeklap uitdelen’

Niet alleen op het veld zijn Ajax en Feyenoord vaak elkaars tegenstander, ook aan de onderhandeltafel komen ze elkaar met enige regelmaat tegen. Zo vertrok vorige zomer nog Steven Berghuis van Rotterdam naar Amsterdam, kan spits Danilo Pereira na dit seizoen de tegenovergestelde richting bewandelen en.. verkast trainer Arne Slot mogelijk van de Kuip naar de Arena.

Voor dat scenario is oer-Feyenoorder Jan Boskamp in ieder geval wel bang. “Op het moment gaat het goed bij Feyenoord, en er wordt enorm veel geaccepteerd wat hij zegt. En dat heb je altijd met trainers die succesvol zijn. Hij heeft zes, zeven andere spelers mogen halen en de manier van voetballen is anders. Dan kan ik me wel voorstellen dat Ajax zegt: ‘Hé, die past hier wel bij ons.’ Maar hij speelt niet hetzelfde als Ajax natuurlijk. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze achter hem aankomen”, vertelt Boskamp aan Vandaag Inside.

Boskamp hoopt – én denkt dat Slot er echter niet aan zal beginnen om de ‘Berghuis-move’ te maken. “Nee, want hij heeft bijgetekend. Daar maak ik me helemaal geen zorgen om. Of Ajax moet een pak geld voor hem neerleggen..”

Ten Hag en Manchester

Over Erik ten Hag, die op weg is naar Manchester United, zegt ‘Bossie’ nog: “Ik zeg niet dat ik hem op de voet gevolgd heb, maar wel een beetje. Bij Twente, Bayern München… En als je ziet wat Guardiola over hem zegt, dat hij het over zou kunnen nemen bij City, dan verwondert het me niet dat hij kiest voor Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld. Het is een enorme erkenning voor hem. (…) Hij gaat met een van de grootste aller tijden werken”, doelt Boskamp op Cristiano Ronaldo. “Hoe ga je daar mee om? Stel je voor dat hij als een krentenbol speelt, en je haalt hem na een halfuur eruit. Z’n egootje zal dan niet gelukkig zijn.”

Pakt Feyenoord dit seizoen de Conference League? Odd 7.00!

Zie jij Slot wel naar Ajax verkassen?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
745+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie