Oranje mag voorzichtig dromen van Pot 1 op WK

Foto: Oranje mag voorzichtig dromen van Pot 1 op WK

Bondscoach Louis van Gaal zal de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland gebruiken om een aantal ideeën te testen. Beide wedstrijden zouden echter zomaar eens cruciaal kunnen worden met het oog op de WK-kansen.

Volgende week vrijdag zal de loting voor het WK in Qatar plaatsvinden. Op dat moment zijn nog niet alle tickets toegewezen, maar dat maakt voor de opzet niet zoveel uit. De deelnemende landen zullen ondertussen vooral de FIFA-ranking in de gaten houden met het oog op de loting. Het goede nieuws: het Nederlands elftal maakt nog kans om in Pot 1 te komen en daarmee toplanden te ontwijken.

België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland en Spanje zijn al zeker voor Pot 1. “Daarna wordt het spannend, vooral omdat Italië zich donderdag in de luren liet leggen door Noord-Macedonië”, zo weet Voetbal International. “Op de geschoonde lijst staat Nederland nu negende, waardoor nog slechts twee landen moeten worden gepasseerd op weg naar Pot 1.”

Portugal maakt momenteel de grootste kans, maar moet hiervoor Noord-Macedonië verslaan in de finaleronde van de play-offs. Mochten ook Cristiano Ronaldo en consorten zich verslikken in dit land, dan gaat de strijd om Pot 1 voor de WK-loting tussen Denemarken, Nederland en Duitsland. Een pikant detail: Oranje staat deze interlandperiode uitgerekend tegenover deze twee landen.

Bij winst op Denemarken zal Nederland een plek klimmen op de ranglijst. In dat geval kan Oranje de klus afmaken tegen aartsrivaal Duitsland, dat zelf ook nog meedoet. De belangen zijn dus mogelijk groot, al blijft Portugal de absolute topfavoriet om Pot 1 te bereiken.

Wint Nederland van Denemarken? De odd is 1.90!

Gaat Oranje Pot 1 bereiken?

  • Ja
  • Nee
193+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie