‘Ben ik te snel naar Feyenoord gegaan?’

Foto: ‘Ben ik te snel naar Feyenoord gegaan?’

Arne Slot heeft het momenteel best goed voor elkaar bij Feyenoord, maar dat stadium bereikte Jaap Stam nooit. Zijn missie in De Kuip mislukte compleet en hij hield het al bijzonder snel voor gezien bij de Rotterdamse Eredivisie-topclub.

De oud-verdediger was slechts een half jaartje trainer van PEC Zwolle toen Feyenoord aanklopte. Ging het allemaal te snel? In het Algemeen Dagblad zegt Stam: “Achteraf gezien wel. Maar vergeet niet: ik kreeg de kans bij een topclub te werken, wat ik altijd wilde. Dan doe je dat. Maar ja, dan gaat het niet zoals je had gedacht. En dat is teleurstellend.”

Maar… waar lag dat precies aan? “Onder meer doordat de beleidsbepalers die mij aantrokken, waren vertrokken. Verder kon binnen de selectie niet veel gedaan worden.” Hij besloot de handdoek in de ring te gooien: “Als je ziet en hoort dat er een negatief sfeertje om je heen wordt gecreëerd, wordt het moeilijk iets te bouwen. Daarbij zijn afspraken anders dan dat ze waren. Je moet soms ook aan jezelf denken.”

Dick Advocaat volgde hem op en deed het meteen een heel stuk beter: “Ik heb mijn gedachten over het spel en Dick ook. En die zijn verschillend. Al was het niet zo dat het onder mijn leiding alleen maar slecht ging. Er zaten in die vijf maanden ook veel goede duels tussen. Maar omdat je niet alles wint, wordt er al snel negatief gedacht. Vanwege personeelsproblemen verliep de hele opbouw van de selectie anders.”

Sinisterra

Feyenoord bleek alleen transfervrije spelers te kunnen halen… “En ze kwamen geblesseerd binnen. En spelers die er al waren, bleken niet allemaal gewend drie wedstrijden in een week te spelen. Zelfs geen twee. Neem Sinisterra. Het merendeel binnen de club was sceptisch over hem. Hij zou het niet kunnen volhouden. Maar ik had altijd vertrouwen in Luis. Je ziet hoe hij zich intussen heeft ontwikkeld.”

Verdien 1.50 keer je inleg als Feyenoord van PEC wint!

Vind jij Stam een goede trainer?

  • Ik wel
  • Ik niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie